Najdi forum

tromboza

kljub temu da sem slisala, da soncenje v solariju ni priporocljivo za tiste, ki imamo trombozo, sem sla vceraj v solarij za 6 min…sicer sem tam tudi povedala za to in da ce bo karkoli narobe lahko koncam s soncenjem tudi prej…in po soncenju ni bilo nobene razlike (noga mi ni nic zatekla)…zato me zanima ali lahko v prihodnje hodim v solarij ali mi bo neglede na to da mi noga ni zatekla to skodovalo in zakaj?kaksen so posledice?nogo sem po soncenju takoj tudi povila oz. dala gor kompresijsko nogavico.razlog za obisk solarija pa so mozolji….ker mi res nic druga ne pomaga kot sonce oz solarij sedaj pozimi.ce v solarij ne smem ali to pomeni tudi to da se poleti ne bom smela sonciti niti na soncu?

zanima me tudi to ali bi me morali po tem ko sem sla iz bolnice (pred 5 meseci) dati se enkrat na ultrazvok oz. kako vedo, da se je ta strdek v zili razstopil (vsaj tako so mi v bolnici rekli, da naj se bi mi)?ceprav sem nekje zasledila (mislim da na vasem forumu, da strdev v zili ostane in da funkcijo te zile naj bi prevzele druge zile…in sicer ce je ta majhna na bi jo lazje, kot ce je vecja in da v slednjem primeru noga zateka. Kako pa lahko vem katera zila je zamasena pri meni (diagnoza je Femoropoplit. vT levo) ali to kaj pove?

se opravicujem za tako obsezna vprasanja vendar jaz pri svojem zdravniku ne izvem skoraj nic, ce jaz sama ne sprasujem ne izvem nic, tako da razmisljam tudi o zamenjavi zdravnika, saj mi ni vseeno za moje zdravje (stara sem sele 21 let )

hvala za odgovore in lep pozdrav vam zelim!

neja

Pri bolnikih, ki so preboleli globoko vensko trombozo v okončinah, odsvetujemo izpostavljanje prizadete okončine toploti, zato, ker toplota poveča pritok krvi v toplo okončino.

Pri normalnem stanju žilja se kri sproti vrača iz ogrevane okončine, pri ovirah pa (stanje po globoki venski trombozi) bolj počasi. Če ni izpostavljenost okončine toploti predolga, verjetno ni pričakovati zastoja krvi.

Glede na vaše posebno stanje (prisotnost mozoljev) ne bi stroko odsvetoval kratkotrajna izpostavljanja solariju.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close