Spoštovani,
Zaradi zelo maligne bolezni, ki sem se je uspešno znebil pred šestimi leti, predstavljam za zavarovalnice preveč rizičen primer za kakršno koli življensko zavarovanje. Problem je sicer v diagnozi in na mojo srečo ne v meni. Sam namreč nisem zaradi te bolezni koristil niti dneva bolniškega staleža, če izvzamem samo operacijo in sedanje letne redne zdravniške kontrole. Ob tem imam celo vseskozi veljavno zelo zahtevno zdravniško dovoljenje za delo z viri ionizirajočega sevanja, ki ga obnavljam letno. Bilo bi logično, da kot oseba z izredno povečanim zdravniškim nadzorom predstavljam manši rizik od normalne populacije, pa pač ni tako. Seveda sem vesel, da sem vsaj za delodajalca uradno zdrav, če sem že za zavarovalnice pokopan. Tako mi ostaja na razpolago le Triglavov program 50+, ki pa mi ni povsem jasen, saj po vseh doživetjih z zavarovalnicami vidim v prav vsakem zavarovanju “velik nateg”! Zanima me, če veste, kje je v omenjem zavarovanju skrita poanta?
Hvala na odgovoru in
SREČNO,
prijatelj
Spoštovani prijatelj!
Resnično je tako,kot ste imeli priložnost tudi sami spoznati.Nažalost zavarovalnice ne dopuščajo sklenitev življenskega zavarovanja,saj smatrajo,da je rizičnost take pogodbe prevelika.Vse skupaj temelji na statistiki in matematičnih izračunih,katere za vsak zavarovalni produkt izdelajo aktuarji.
Tudi za skupine ljudi,kateri so preboleli kakšno hudo bolezen,tudi raka so že pred leti nekatere zavarovalnice ponudile obliko življensko-rentnega zavarovanja,katero se v primerjavi s klasičnim življenskim zavarovanjem razlikuje v tem,da se v primeru smrti zavarovanca upravičencu za naravno ali nezgodno smrt izplačajo tiste premije,katere so bile vplačane in pripadajoči dobiček.So pa te premije bistveno bolj “obrestovane” .
Program zav.Triglav 50+ je dober,ko pa se odločate za sklenitev pa je smiselno,da izberete najboljše.
Pridobite si kakšen izračun,lahko ga tudi skupaj pregledava,seveda če to le želite.
Ker taki programi ne vsebujejo rizika za smrt pa so lahko za to razliko neprimerno bolj donosni kakor klas.življ.zavarovanja.To bi bila poanta,o kateri me sprašujete.
Srečno,in lepo pozdravljeni. Bruno
[email protected]
Lep pozdrav še enkrat,
Najprej hvala za prvi odgovor. Morda lahko še omenite katere zavarovalnice
omogočajo omenjeno obliko življensko-rentnega zavarovanja za bolj rizične osebe?
Če sem prav razumel zavarovanje 50+, zavarovalnica izplača ob nastopu zavarovalnega primera dogovorjeno zavarovalno vsoto po preteku čakalne dobe 2 let. Zavarovalna premija se plačuje do smrti zavarovane osebe. Konkretno pri pristopni starosti 50 let in mesečni premiji 3500 sit je zavarovalna vsota 980 000 sit. Čeprav ne gre za velik denar, vseeno glede na visoko rizičnost zavarovanja brez vprasanja o zdravstvenem stanju osebe in povprečno življensko dobo moških v Sloveniji ne vidim , kje ima pri tem zavarovalnica svojo korist.
SREČNO,
prijatelj
Kot sem vam že v prejšnjem odgovoru napisal,vse skupaj temelji na statistiki in matematičnih izračunih,katere za vsak zavarovalni produkt ,ki ga izdelajo aktuarji.
Zavarovanja te vrste Triglav +,zlata jesen in podobni so zavarovanja,kjer se zavarovalna vsota izplača le v primeru smrti,drugače pa ne.
Lahko pa sklenete življensko-rentno zavarovanje,kjer vam zavarovalnica po izteku zavarovanja izplača cca 1.800.000,00 sit za 3.500,oo sit/mesečno,vendar pa se v primeru naravne ali nezgodne smrti izplača upravičencu vplačane premije in do takrat pripisan dobiček.Tovrstno zavarovanje lahko sklenete na Merkur zavarovalnici,……
Vendar pa morate sami presoditi,kaj se vam bolj splača
spoštovani prijatelj,lepo vas pozdravljam, Bruno [email protected]