Najdi forum

TRI – PRO

Živimo na vasi. Bila sem na obisku pri sosedovih, starejši par, v pokoju, brez otrok. Ob kavi je beseda nanesla na zdravstveno zavarovanje. Rekla sta, da se jim zdi zelo drago, da komaj shajata z nizko pokojnino… Pa jih le povprašam, koliko plačujeta, in mi pokažeta polici.Rekla sta, da jih je lani januarja obiskala zastopnica iz drugega konca Slovenije (kako zanimivo) in jima naredila dodatno zdravstveno. Iz polica pa sem razbrala, da imata naložbeno zavarovanje Fleks za odrasle, dosmrtno, in nezgodno zavarovanje. Plačujeta on 40 Eur, ona 30 Eur. Seveda imata sklenjeno tudi dopolnilno zdravstveno na Triglavu, vendar to je pa druga zgodba. Ko sem jima povedala, da ni obvezno zdravstveno 40 Eur, sta bila zgrožena in želita to prekiniti. Plačujeta eno leto, dobila sta tudi obvestilo o vrednosti premoženja. Kako naj to polico prekineta. Ne želita več plačevati, zavedata se, da svojih vplačil ne bosta dobila povrnjeno.
Zgleda, da sta bila zavedena s strani zastopnice, drugače si ne znam razlagat. Nimata pojma kaj je to naložbeno zavarovanje in kot sem že povedala, komaj shajata skozi mesec.
Menite, da bo dovolj pisno obvestilo zavarovalnici, da odpovedujeta pogodbo? Kaj naj jima svetujem?
Hvala za kakršenkoli nasvet.

Predlagam jima dopis zavarovalnici,ter izjavo,da sta bila s strani zastopnika zavedena.Lahko odstopita od pogodbe,vendar lahko pričakujeta,da vloženega denarja ne bosta dobila.Takšni so splošni pogoji tega zavarovanja.
Nekako sem kar žalosten,ko kaj takšnega preberem.Ali še obstaja etični kodeks,pa poštenje,čast….
Lepo vas pozdravljam,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Najlepša hvala, jima bom povedala.
Tudi mene žalosti dejstvo, da si nekateri na tak način privoščijo starejših ljudi.

Lep pozdrav

Žal je tega ogromno. Tudi mojemu dedku in babici so napisali polico, sicer pri drugi zavarovalnici, ampak neetično, nepošteno,… in pe bi lahko našteval.
Zame je to dobesedno izkoriščanje ljudi in bi morali takšne ljudi kaznovati in to z res visokimi kaznimi.

Lp

Bos tudi ti nosila financno breme, ko nekdo od zakoncev ( ki po prej opisanih besedah ze tako ali tako tezko prideta cez zivljenje ) premine, hujse poskoduje?

Ce bos ti krila nastale stroske ko ne bo vec dveh penzij ampak samo ena in isti stroski, potem z veseljem pojdi se na eno kavo do soseda in predlagaj smislene resitve.

lp
m

Glede na to, da plačujeta 40,00€ in 30,00€ tudi zavarovalne vsote ne morejo biti drastično visoke kajne???
Veliko je boljših alternativ za bistveno manjše vsote, če že govorimo o zavarovanju in zaščiti bližnjih kajne 🙂
Mislim pa da je bilo bistveno sporočilo to, da so bile police napisane pod pretvezo, da gre za drugo obliko zavarovanja…

Če boste pozorno prebrali dopis Hhanahh,sta upokojenca želela zdravstveno zavarovanje.Le tega sta sklenila pri Triglavu-ok.Naložbeno zavarovanje Fleks je v tem primeru čisto in konteksta.saj upokojenca komaj shajata čez mesec.Ja,socialna varnost je čisto v redu,le če jo lahko plačamo,mar ne?
Samo to bi želel pojasnit.
Vsem nam,zastopnikom, želim še veliko sklenjenih zavarovanj na podlagi poštenih in strokovnih svetovanj.Pa malo manj prerekanj bi si želel prebirat na tem forumu.
,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close