Najdi forum

Trgovine do 22.00?!?!?!?

Če prideš kasno domov se verjetno zjutraj prost. In če zjutraj veš, da boš zvečer lačen – trgovine so zjutraj odprte. LP

Bravo!

kaj naj rečem! GROZA!

Včasih smo lahko vse kupili, pa čeprav so bile štacune samo do 19, ob sobotah do 13.!
Sedaj pa totalna razvada………..Niti nisem na to nikoli pomislila, dokler nisem spoznala mojega (sedaj) moža, ki dela v eni izmed veleblagovnic!

Sobota do 20 ali 21. ure, potem še pospravijo, nedelja do 13 ure….pa kdaj ga vidim? Za vikende sama hodim okoli, ko bodo otroci, bo isto, saj očka dela!: Plača pa 90 jurjev vse skupaj samo zato,d a se lahko lepe razvajene dame iz višjega sloja v nedeljo potešijo z kakšnim majhnim nakupom !

JAZ osebno ne grem iz principa v nedeljo ali soboto v trgovino……….Tudi moj mož ne, če je slučajno doma, saj ne misliva podpirat tisto TEO PETRIN – KUZLA SVETOVNA!

Krivi smo pa vsi, ker po eni strani jamramo, po drugi ste pa smo že vsi kdaj leteli v trgovino ob nedeljah ob 14 ali med tednom ob 21 uri

Enolla, ko prebiram tele odgovore nimam več kaj dodati. Vendar se ti oglašam, ker vidim, da na vsak post odgovoriš :)…
Še to, sem za odprte trgovine do 10 zvečer. zakaj pa ne, saj je v Evropi tud, a ne, tja pa mi rinemo….

Pa lep dan in veliko sonca še naprej vsem skupaj!

Jani

Pozdravljen Jani!
Nisem tak idealist in všasih mi možgani delujejo še preveč v stilu računarja. Slovenija mora v Evropsko unijo. Ampak ko nam gospodje v Bruslju, Strasbourgu nekaj naročijo mi ne samo, da takoj ubogmo. Ampak v tem pretiravamo – vse trgovine kar naenkrat odprte ob petkih in svetkih. Se mi zdi da gremo v to smer. In tudi to, da bomo vsi počasi začeli tako delati. In če razmišljam naprej, me skrbi za kakovost življenja, bivanja. Navadli nas bodo tako, da če malo pretiravam, bom stranko namesto na poslovno večerjo povabila kar v kakšno blagovnico na nakup česarkoli že .( ” Gospod vam priporočam, da poskusite ta pulover, svež, pravkar iz tovarne.) LP

Sicer žalit res ni treba, ampak te razumem. To je tisto kar skušam povedati oz. kar me skrbi. LP

Res je, da smo včasih vse nakupili prej in da nobeden ni pogrešal trgovin ob nedeljah, ampak takrat je bil tudi drugačen delovni čas. Če samo pogledam moje starše. Včasih so delali od 7 do 15, od ponedeljka do petka. Danes oba odhajata od doma okoli šestih, doma pa sta ponavadi šele zvečer. Veliko sobot in nedelj sta tudi v službi. Tako da jima prav pride, da so trgovine odprte dlje in pa tudi ob nedeljah. Tak je pač kapitalizem.

Ja, Morska deklica in v tem (kapitalizmu) Slovenci pretiravamo (bolj kapitalistični od kapitalizma samega) . Lep dan še naprej.

Enolla, ustavi se, pa poglej po posti, ki smo ti jih poslali, pa boš videla da večina resnično no strogo ZA, vendarle z neko mejo tolerance in uporabnosti to VSI sprejemamo, kot nekaj, dejanskega. Mislim, da o tem nima več smisla polemizirati, ker enostavno s tem ne bomo nič naredili 🙁

Še enkrat lep pozdrav!

Mislim, da bi zelo enostavno preživeli tudi s trgovinami ob sobotah npr. do 17h in s kakšno malo dežurno trgovinico ob nedeljah. Strinjam se, da gre za razvado v zvezi z nakupi, vendar se konkurenčna borba predvsem med velikimi kaže tudi v obratovalnem času. Jaz za to ne bi krivila predpisa. Predpis dovoljuje in ne predpisuje, da bi mogle trgovine biti odprte tudi ob nedeljah. Vodje trgovin pa določajo, kako bo njihova trgovina obratovala. Žal pa je tako, da brez denarja ni niti plač.

Nastradajo pa vedno družine – tudi mi smo to dali skozi, saj je mož kar nekaj časa delal tudi ob sobotah in nedeljah ter praznikih.

Čeprav pa ne gre pozabiti, da ob sobotah in neddeljah ne delajo le trgovci, ampak kar veliko Slovencev (ki niso zdravniki – npr. vsi televizijski delavci, novinarji, maxskerji,…, gledališčniki, pobiralci cestnin…) Je pač tak poklic in ko se odločaš zanj to veš, ter vzameš v zakup. Ko se oženiš ali omožiš pa tudi veš, kaj je partner po poklicu in kaj to pomeni.

Ž
Moje skromno mnenje je, da ni popolnoma nobene potrebe, da bi bile trgovine odprte ponoči, ob nedeljah, zvečer itd…Vsi imamo hladilnike in omare, vsi vemo, kaj si moramo kupiti, da ne bomo jutri lačni. Pa nimam nič proti napredku ali Evropi. Vendar pa mislim, da nimajo ti urniki, še manj pa velecentri na vsakem koraku prav nič opraviti z napredkom in izboljševanjem našega življenja. To je le prefinjen način, kako iz žepa potrošnika izmamiti še dodatnih 10 – 20 % denarja. Vsi vemo, koliko porabimo za življenje ( rabimo ), z preostankom naj bi si dvignili kvaliteto bivanja ( sociala, dopust, kultura, nadstandard itd…). Prebrisanci v komercialah so se sedaj spravili ravno na ta preostanek. Verjemite, da če bi se običajna potrošnja le prerazporedila iz običajnih ur nakupovanja v bolj neobičajne, ne bi urnikov nič spreminjali. Iz vsega povedanega bi torej izpeljal sledeče : podaljševanje in predelovanje obratovalnih časov trgovin, odpiranje nakupovalnih središč brez vsake mere ( verjetno po geslu “en človek – en nakupovalni center “), monopolizacija trgovcev, prodaja vsakovrstne šare vedno in povsod ( pojdite na bližnjo pošto in tam je vse: kondomi, kozice, slaščice, skuterji, le pisem ne ), torej, vse to ima namen le izvabiti od potrošnika še dodaten denar. In če izvajam še naprej: s tem se neposredno znižuje kvaliteta življenja in slabša sociala prebivalstva.
Pa to ni nič takega; od trgovcev je za pričakovati nove in nove finte. Narobe je le to, da v tem sodeluje država in s tem globalno vpliva na obnašanje populacije. Primer: ko so dajali koncesije za prodajo bencina, je Shell ni mogel dobiti ( ali le omejeno ), ker bencina pač toliko in toliko porabiš in tistega, ki bi ga kupil pri Shellu ne bi pri Petrolu. Ko pa hoče kaka trgovska veriga odpreti nakupovalno središče, vsi problemi odpadejo – sezidajo ga lahko tudi na vaši strehi, da le denar teče. In ni ga lepšega: ko prideš iz trgovine s potrebnimi življenskimi potrebščinami jih doma pospraviš in skočiš še v Interspar ( Leclerc, Mercator, Tuš itd…) pogledat za nizke cene in tam pustiš dodatne peneze.
P

Hvala Gabrile, ker si mi pomagal pri bolj natančni obrazložitvi tistega kar me tudi mene muči pa verjetno nisem znala tako jasno povedati. Se strinjam! Lep podrav

Nekatere italijanske so odprte …
… sploh manjše. [logično, mar ne? – drugače pa imajo nekatere sistem sobota popoldne in potem ponedeljek popoldan zaprto.
]
Verjetno bomo popolnoma šokirani, če bomo dobili več ameriškega sistema, da ne govorimo o daljnevzhodnem …

Glede smiselnosti …
… trgovina je [zelo verjetno] zaradi kupcev, če so kupci na voljo se mi zdi razumljivo, da je odprta. Sam nisem pristaš nakupov ob treh zjutraj, sem pa bil nemalo presenečen, ko sem enkrat imel priliko opazovati kaj ljudje takrat kupujejo …

… obstajajo pa tudi drugi poklici. Maxi bo pač v težavah, ker se odnos do trgovin in nakupovanja spreminja. Trgovke in trgovci v Maxiju bodo zagotovo v večjih zagatah kot je tale z urnikom … [ki sploh ni]
… čisto osebno tudi mislim, da ne bodo s tem rešili nič. [kaj pa osebje, ki se znajo nasmehniti, kaj pa izbira in cene, kaj pa zdrava pamet?]

LP
B

Pia ima na nek način prav …

… najlaže razdeliš dan na 4 dele po šest ur, ekipe se zamenjujejo, vsaj veš pri čem si …

… mene je vedno ubijala delitev [najprej s štiri potem z dveurno pavzo]

…. in delaš od 8h do 20h …

😐

B

Enolla …

[Nick imaš dober se vedno spomnim na bombo]

… kupovanje ob 22h ni poceni …
… nakupovalne hijene in profesionalni nakupovalci najdejo goro slabosti …

… in bodo spremenili urnik na klasičnega, odpustili nekaj ljudi, ker jih ne bodo več potrebovali, zmanjšali plače, ker ne bo od kje jemati …

… potem gre kakšna stvar cugrunt in pride nov lastnik, ki bo spet vse postavil na glavo …

… Je že tako, da smo za določen “cukr” pripravljeni kaj odpustiti.
Mislim, da je sranje takrat, ko nimaš med čim izbirati …

B

Halo?

A gremo nazaj k C. Darwinu?

Prilagajanje?

LP
B

Enolla?

Kdor je brez greha naj prvi vrže …

… kdaj tankaš avto
… kdaj pričakuješ pomoč pri vsakodnevnih storitvah [in te čisto nič ne zanima ali je petek ali svetek]

A ti v trgovinah dajo kaj zastonj?
… a si trgovci od ust tržejo, da lahko ti tvoj zaslužen denar tam pustiš?

Mislim, da s tvojimi nakupi zaslužijo [zvrtelo bi se ti, če bi vedela kakšne razlike so med nekaterimi branžami – nekateri dejansko ne dobijo nič]
Trgovci hočejo več, so za to pripravljeni delati in to je tudi vse. [liberalni kapitalizem] Ne trdim, da je to edino in/ali dobro, groza me je pa sistema, kjer država skuša misliti namesto mene in mi pove kdaj lahko delam kdaj ne …

Mimogrede …
Zadnjič sem imel opravka s trgovino, ki dela od nedelje do četrtka od 09h do 22h, ob petkih zapirajo že ob 17h, ob sobotah pa imajo zaprto. Trgovina je zakon, mojemu začudenju pa je odgovoril podatek: židje so in tako delajo od vedno.

Brez zamere …

… blizu mojega stanovanjca je bila trgovinca za dve moji kuhinji, osebje je bilo prijazno delali so po klasičnem urniku, vsi smo to vedeli in uporabljali …

… dokler mi ni padlo v oči, da hočejo za liter mleka 30 SIT več kot v sosednji trgovini (500 m stran). Potem sem pešačil tja, kar je menda zdravo in sem opazil, da je osebje bolj neprijazne sorte, da se jim ne ljubi najbolj, in da se oh in sploh vidi, da so z večjega podjetja, kjer nekdo drug [država] mora misliti namesto njih.

Žal pa so tudi drugi opazili, da ni cenejše samo mleko, ampak je razlika tudi v kruhu in moki in soli in “krščenduš” sploh je vse konkretno cenejše!

Male trgovinice blizu mojega stanovanjca ni več. Zaprto, vse tri delavke na cesti.
In sedaj vsi pešačimo 500 m stran in si mislimo svoje. [nekateri pešačimo še 300m naprej, ker ima prodajalka krajše krilce in lepši nasmeh … ;-)]

Gabriel, poleg tvoje resnice obstaja še tista o povpraševanju in ponudbi, pa o zdravi pameti, ki pravi, da pojdi v trgovino sit in s seznamom v roki, da si prepiši cene in jih primerjaj, da ne kupuj izdelkov zaradi reklam …

… skratka bodi [NNN] – strah in trepet vseh trgovcev pod tem svodom!

Ja BlaJo, ob 22. uri zvečer si ne predstavljam trgovke – človeka , ki bi postregel z nasmehom ali pa z pozitivnim odnosom razkazal ponudbo. In prijaznost, ustrežljivost, strokoven in nevsiljiv odnost so atributi, ki niso samo zaželjeni ampak nujni pri prodajanju. Ob 22.00 mislim, da prodajalcem že vse “dol visi” .
LP

Hvala, sem si ga tudi spomnila zaradi bombe. Enolla Gray – enega najbolj ljubljenih in hkrati osovraženih ženskih imen v zgodovini človeštva. LP

New Report

Close