Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Trganje oz. vlačenje oblačil

Trganje oz. vlačenje oblačil

Pozdravljeni!

Imamo 19 mesecev staro malčico, ki si par krat dnevno začne trgat oblačila. Ne gre za tisto klasično, da tega ne bi imela na sebi ampak po navadi se vleže na sedežno, pokrči noge k sebi in to zelo intenzivno počne. Imela je eno obdobje pri 1 letu, ko je počela isto pa se je naenkrat nehalo.. Sedaj po pol leta pa je zopet začela s tem. Da bi jo kaj bolelo dvomim, ker nikoli ne joka samo nekako vzdihuje poleg. To počne s tako silo, da se včasih prav preznoji poleg. Problem je, ker ne vemo kaj bi lahko bil vzrok tega. Jokat začne samo, če ji poskušamo odmaknit roke da si nebi trgala. Poskušali smo jo tudi takrat, ko je začela trgat sleči do nagega pa se je primla za kožo in isto počela.. To traja nekje 5min mogoče potem pa neha. Pač to počne 2-3x v dnevu včasih pa cel dan tudi ne. Večkrat uspe, če ji preusmerimo pozornost naprimer da ji rečem, da gremo ven ali pa da se gremo nekaj igrat kar ima rada in takoj preneha. Torej tako je večkrat uspelo, ne pa vedno.

Na splošno se lepo razvija, naj bi bila tudi kar dosti napredna pri razumevanju in govoru. Torej kakšnih zdravstvenih težav niso zaznali razen šuma na srcu, kar pa naj bi ga tako ali tako imelo veliko število otrok.

Vi ste skozi leta opazili vrjetno že nešteto različnih primerov.. Mogoče je ta naš primer se tudi pri Vas že kdaj pojavil oz.ste slisali za podoben primer😊 in imate mogoče kakšen potencialen vzrok za to početje?

Hvala za Vaše odgovore

Lp

Ker si ne predstavljam, za kaj bi šlo, bi bilo dobro, da početje posnamete in posnetek pokažete otrokovi pediatrinji.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close