Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Trebušni krči in kravje mleko

Trebušni krči in kravje mleko

Pri mojem dvomesečniku se borimo s trebušnimi krči. Trenutno mu dajem ColiPrev, ki je kar učinkovit, poleg tega pa ne jem mleka. Me pa zanima, če je smiselno ukinjati uživanje mleka, glede na to, da človeško mleko pravtako vsebuje laktozo, verjetno se koncentracija le te ne poveča z uživanjem kravjega mleka.
Hvala za odgovor.

Laktoza (disaharid) , ki jo užijete vi, preide iz vašega želodca v črevesje, kjer se razcepi v dva monosaharida in ne more več povzročati težav, ko se tvori mleko, ki ga dojenček zaužije.
Sama laktoza sicer povzroči nekaj več napenjanja, poskrbi pa za npr. mehkejše blato. Otroci, ki jim popolnoma ukinemo laktozo so zato običajno zaprti oz. odvajajo trdo blato.
Zelo redka motnja je intoleranca na materino mleko oz. na laktozo, ki se tvori za materino mleko. Mnogo pogostejša motnja v tem obdobju je alergija na kravje mleko, vendar je dejstvo, da krči novorojenčkovega in dojenčkovega obdobja so, minejo sami od sebe nekje do 3. meseca starosti, jih pripisujemo nezrelosti črevesja in karkoli damo ali naredimo, jih mogoče malce ublažimo, sicer pa prepustimo, da črevesje postane kompetentno pri prebavi in zadeve izzvenijo same od sebe.
Le v primeru, da otrok slabše pridobiva na teži, ima bolečine, mogoče še druge znake (kri v blatu, atopijski dermatitis), ukrepamo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close