Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje trebušni krči – črvičenje

trebušni krči – črvičenje

Imam teden staro deklico, ki ima probleme s trebušnimi krči. Deklice ne morem dojiti, ker se ne prisesa na dojko. Poskusili smo tudi z nastavki, ki jih zavrača. Tako si mleko izbrizgam in ga dobi po steklenički. Ker nimam dovolj mleka, dopoljnjujem z mlekom PRE-HIPP. Ugotovila sem, da jo črviči samo po mojem mleku. Želim, da bi dobivala tudi naprej moje mleko. Kaj je s čaji za črvičenje, jih laho dobi in kako se pripravijo?

Draga Simona,
žal imam mnogo premalo podatkov, da bi vam lahko odgovorila res dobro in natančno. Vaša deklica se ne more prisesati na dojko. Tudi preko nastavka se ne doji. Zakaj se ne zna dojiti? Ali ima prekratek jeziček? Kakšne druge zdravstvene težave? Je rojena prezgodaj, je bil porod travmatičen, s sredstvi proti bolečinam, kakšno je bilo poprodno dogajanje? Kako so se začele težave z dojenjem v porodnišnici? Kateri cucelj uporabljate na steklenički? Ali ima dudo? Kako veste, da nimate dovolj mleka? Kako črpate, kolikokrat dnevno? Kako shranjujete svoje mleko? Kako veste, da jo črviči prav po vašem mleku? Ojoj, imam še veliko vprašanj na zalogi… Res, najbolje bi bilo, da pokličete katero od svetovalk za dojenje, bo šlo hitreje in lažje. Prosim vas, da pokličete in se temeljito pogovorite. Prav?

Za boljše razumevanje in več informacij, vam toplo priporočan naslednje članke:
kako se tvori materino mleko
odstavljanje od stekleničke
relaktacija in stimulacija materinega mleka
kolike.

Telefonske številke svetovalk so naslednje:

Špelca 02/ 251 24 21
Tanja 05/627 34 84
Urša 01/518 60 90
Jana 01/510 51 00
Mateja 01/512 45 74
Irena 04/510 80 01
Karmen 01/831 27 27

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

New Report

Close