Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija transglutaminaza (dr. Tanč ali kdo ki morda ve)

transglutaminaza (dr. Tanč ali kdo ki morda ve)

sem pred kratkim pisala da celiakije nimamo. sem pa sedja dobila izvide. in ja ker sem navajena da mora bit razred 0 pri teh krvnih preikavah na alergijo da pomeni negativen rez., me moti sedaj ta transglutaminaza. vrednost je 1, ob tem da je EMA neg., genetika poz. dietni režim nespremenjen (se pravi da še naprej izločitvena dieta na mleko in jajca).

sedaj smo prvič v 7 letih dobili izvid po pošti, prej sme vendo hodila nazaj na kontrolo in ker je do kontrole eno leto, ne bi pa rada zaradi tega klicala zdravnice v abm., če katera tu ve.

vem da je forum pediatrija, samo sem vseeno napisala tu.

Lp in hvala

Če je EMA negativna, TTG pa 1, je vse v redu. Pozitivno se šteje, če je TTG nad 3-4.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

najlepša hvala. saj sem verjela naši zdravnici da celiakije ni, samo vseeno sem bila zbegana zaradi vrednosti nad 0.

Ja, pri TTG je lahko izvid 0 ali 1 ( v tem primeru je 0 pač negativen in 1 pozitiven), če gre za za vrednosti, pa so 1-2 negativne, 3 ali 4 pa pozitivne.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close