tranny
Stara sem 35 let, 4 leta ločena po 14 letih partnerske zveze, z dvema otrokoma starima 10 in 7 let.S fantom, ki je star 33 let, brez otrok, z nekaj neuspešnimi večletnimi zvezami (vedno je bil prevaran, punce so ga varale z njegovimi znanci). Skupaj sva slabega pol leta. Najprej smo zaživeli vsi skupaj kot družina – med tednom pri meni, med vikendom pri njemu (vsak imava svojo hišo). Po treh mesecih se je začel odmikat od nas, oziroma rekel, je, da ni navajen vseskozi biti z nekom in da pogreša svoj mir, ki ga je imel, ko je bil samski eno leto. Dogovorila sva se, da se v ponedeljek in sredo ne vidiva, da bo imel svoj mir in da se bo našel… to me je potrlo in mi ni bilo najbolj logično zakaj po treh mesecih dobro funkcirajoče zveze izraža to željo in potrebo.
Vseskozi že vem, da ima fetiš na najlonke – nogavice. Všeč mu nisem le jaz v njih, temveč jih tudi sam rad obleče brez spodnjega perila in jih občasno nosi ponoči za spat. Sprva mi je bilo to nekaj novega in me je šokiralo. Po pogovorih sem izvedela, da so mu nogavice všeč že od petega leta in jih od takrat tudi rad nosi. Pravi, da mu je prijeten občutek v njih, ker so noge na otip gladke. Pred časom sem zasledila, da si v dnevih, ko se ne vidimo in nisva skupaj na internetu ogleduje transvestitske strani homoseksualcev v nogavicah. Nisem imela občutka, da mi karkoli prikriva, saj mi je zaupal vsa gesla mailov, fb-ja in tudi telefona ne zaklepa in skriva. Ves čas zveze pa njegovi občutki izrazito nihajo – enkrat je zelo ljubeč in čustven, drugič popolnoma hladen in odsoten (menila sem, da gre za depresijo, saj je tudi zelo veliko v službi in ga delo zelo obremenjuje, izčrpuje in nima nobene volje do življenja) . Ob “slabih” dnevih, je ob prihodu iz službe – 12 urah bil nekomunikativen, brezvolen, tečen, hladen, razdražljiv,…med vikendi je bil večinoma pravo nasprotje in tiste dneve tudi ni v službi.
Prosim za strokoven nasvet kaj se z njim dogaja, kaj naj naredim?
Hvala
Lepo pozdravljeni,
Ljudje imamo takšne in drugačne odklone od »normalnega« vedenja. Velikokrat vedenje, ki ni vsakdanje odklanjamo, obsojamo, se smejimo, norčujemo in ustvarjamo občutke nesprejetosti in zavrženosti. Veliko ljudi na skrivaj živi svoj svet, ki ni za nikogar moteč, je pa zasmehovan in zaničevan. Vaš fant vam zelo zaupa, da ste lahko tako globoko vstopili v njegov svet in ga spoznali v tem, kdo on je in kaj doživlja. To je del njega že od otroških let. Ne veste kaj je aktiviralo to vedenje in način doživljanja, ki ga ima. Takšen kot je, vas je pritegnil, bil vam je všeč in ker se je čutil sprejet, je lahko razkril tudi tisti del sebe, katerega se morda boji, sramuje, ne ve kaj bi z njim, ga ne želi pokazati svetu, ker ne razume, svet obsoja. Vprašajte se, kako je živeti s takšnimi skrivnostmi pred svetom, kako je biti nekdo, ki ga nihče ne sprejme, razume in čuti. Samo za trenutek pozabite nase in se vživite v njegov svet. Lahko začutite, koliko je na vsem svetu sam in nerazumljen? Vse to pa so tista temeljna čutenja, ki ga potiskajo v ta vedenja. Ko bo ta moški sprejet, začuten v svoji drugačnosti, ko bo našel osebo, ki ga bo popolnoma sprejela takšnega kot je, se bo odprl, blokade na telesu se mu bodo sprostile, zadihal bo. Živi v kletki, v kateri mu zmanjkuje kisika in zadržuje sapo, da sploh preživi. Povejte mi, kako je živeti v njegovi koži, kako je biti on. Imam še boljšo ponudbo za vajin odnos, vprašajte njega, odprite se, ustvarite polje sprejemanja in občutka varnosti med vama in najdite odgovore pri njem, ki jih iščete tukaj preko foruma. On je vaš odgovor na bližino in povezanost, ki jo iščete in na vse strahove, ki se vam ob njem prebujajo.
Druga plat te zgodbe pa ste vi. Ga lahko sprejmete in čutite, podprete, ste lahko iskreni do njega in mu poveste, kaj vi čutite, koliko vas je strah njegovega vedenja, ker ga ne poznate in ne veste, kaj lahko to pomeni za vaše življenje, vaše otroke? Lahko živite ob moškem, kot je on? Bodite popolnoma iskreni do sebe, ker če boste počeli nekaj, kar si ne želite in ne čutite, bosta na koncu oba prizadeta. Ne delajte mu medvedje usluge, če veste, da ta zgodba ni za vas. Če pa čutite z njim povezanost, ga razumete in ga imate iskreno radi, najdite besede, povejte svoje občutke in naredite prostor tudi za njegova občutja in njegov svet.
Lahko pa se oglasita v našem centru v Ljubljani ali na Ptuju, kjer vama bomo pomagali najti tisto, kar je skrito, ranljivo in je del vaju obeh in vajinega odnosa. In ravno to je tisto, v čemer vidva lahko najdeta povezanost in bližino.