Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Tozba zavarovalnice

Tozba zavarovalnice

Pozdravljeni!

Imam naslednji problem. Prometno nesreco sem imela 3. aprila, z zdravljenjem sem koncala 31. maja. Odvetnik je zame vlozil odskodninski zahtevek v zacetku junija. Do danes nismo dobili nobene ponudbe, kljub nestetim urgencam odvetnika!!! Odvetnik mi predlaga tozbo. Sestanek imava naslednji teden.
Vas lahko prosim za informacije: v kolikem casu zavarovalnica (Triglav) MORA izplacati odskodnino? A ni 4 mesece ze bistveno prevec? Kako je s tozbo, stroski, kako v takem primeru ravna zavarovalnica???

Hvala za informacije.

Ponavadi trajajo postopki od 1,5 pa do šestih mesecev.Stroške postopka
plača tisti,ki tožbo izgubi.Kakšne stroške pa bo zaračunal vaš odvetnik pa ne morem vedeti.Veliko uspeha in lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Mislite, da obstaja moznost, da jaz tozbo izgubim?

Tožbe ne morete izgubiti,vendar so čakalni roki resnično predolgi.
Lep pozdrav,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Jaz sem čakala pol leta.

Ne bom odpirala nove teme in bom vprašanje postavila kar tukaj.

Odvetnik je vložil zahtevek 20.julija!!! Le kaj je delal mesec in pol me zanima!!! Zdaj se je končno nekaj premaknilo. Zavarovalnica je od mene zahtevala, da pripeljem avto na ogled, ker pa smo ga takoj prodali to ni mogoče. Poslali smo pogodbe, sedaj pa si ga želijo ogledati. Ali bodo videli poškodbo, čeprav je popravljen?
Imam pa pravzaprav drugačno vprašanje za vas. Od vložitve zahtevka je minilo več kot 4 mesece, od nesreče več kot 6 mesecev. Ali bom lahko od zavarovalnice zahtevala kakšne zamudne obresti, ker tako dolgo pacajo?
In še nekaj, ali zavarovalnica ob izplačilu hkrati že izplača odvetniku provizijo in stroške?

Hvala za vse odgovore.

Kolikor imam izkušenj lahko odškodninski zahtevki trajajo od 1,5 pa celo do enega leta,odvisno je od stopnje poškodb v nesreči.Zamudnih obresti ne morete zahtevati,saj primer še ni rešen,na vaše zadnje vprašanje pa ste odgovor napisali že kar sami.

Lepo vas pozdravljam,in srečno Bruno

New Report

Close