Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Toxivit in bolečine v zobeh

Toxivit in bolečine v zobeh

Pozdravljeni

Oglasil sem se še tukaj ker imam sledeči problem in nevem kako bi ga rešil. Pred približno pol leta me je začela boleti 6 spodaj. Po obisku zobozdravnika, ki mi je vstavil carbol so se bolečine pomirile in v dnevu, dveh prenehale. Po menjavi zdravila v zobu in vstavitvi Toxivita pa so se začele neznosne bolečine. Zato sem se odpravil nazaj do zobozdravnice katera mi je v zob zopet vstavila Carbol in spet so bolečine ponehale. To se že dogaja en čas, medtem mi je zaradi kariesa morala odpreti še dva zoba. In pri teh dveh se mi dogaja popolnoma isto.
Ker me je zobozdravnica opozorila da po vstavitvi Toxavita zob lahko malo boli, sem poskusil, da sem zdržal okrog dva tedna z pomočjo tablet Diverin, da vidim če bo bolečina popustila. Ampak stanje je še vedno isto.
Ker svoji težavi ne vidim konca bi prosil če mi lahko svetujete kaj vtakem primeru storiti.

Za odgovore se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Rok

Pozdravljeni,

nujno si poiščite svojega zobozdravnika, ki vam bo resnično in čimprej pozdravil zobe. Na tak način, kot vam jih sanirajo sedaj, jih boste le izgubili!

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni

Najprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Iz vašega odgovora lahko razberem, da mi svetujete, da menjam svojo osebno zobozdravnico.

Imel pa bi se še eno vprašanje. In sicer Glede na to, da so moji zobje po vstavitvi Toxavita zelo občutljivi ter boleči na dotik kakšno zdravljenje svetujete. Obstaja kakšno drugo zdravilo kot to, ali mi bi morala zobozdravnica zob odpreti.

Sedaj je tak, da ko mi tableta popusti, imam v zobu in na tem predelu ostro bolečino, zobje so občutljivi na dotik in pa tudi občutljivi na določene jedi in pijače.

Morem tudi napisati, da zobozdravnika obiskujem redno, pred tem so mi en zob odstranili zaradi granuloma. Drugih resnejših stvari na zobeh pa nisem imel.
Zanima me še samo to. Zakaj po vašem mnenju imam bolečino samo po vstavitvi Toxavita. Med tem sem imel tudi zdravljen en zob, tako da mi je zobozdravnica odprla zob in čistila kanale. Na tem zobu nisem imel dobenih posebnih komplikacij in zdaj ččakam še samo na plombo.

Za odgovore se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Rok

Pozdravljeni,

bolečina po vstavitvi Toxavita je precej običajna stvar. Zobozdravnik dobro ve, kaj storiti v takšnem primeru; zato to ni stvar zaradi katere bi se morali obremenjevati vi.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni,

Pred nekaj meseci me je zacel boleti zob, in sicer leva sedmica, ki sem jo preden je zacel boleti skoraj polovico odlomil. Ko pa je zacel zob boleti sem se odpravil k zobozdravniku, ki mi je zob zapolnil s toxivitom. Sedaj pa me zanima, ce ta zob lahko na lepem zacne spet boleti, ker je od polnjenja zoba ze kar nekaj casa prb. 4 mesece. Cez nekaj dni pa se odpravljam v ameriko za 3tedne in me skrbi da me ne bi zob pricel boleti ravno tam.

Hvala za odgovore in lp. Dejan

Pozdravljeni,

če je bil zob oskrbljen kot opisujete, se nujno zglasite pri svojem zobozdravniku, da vam zob dokončno pozdravi. Toxavit je sredstvo za omrtvičenje pulpe in naj ne bi bil v zobu dlje od meseca dni.

Srečno.

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje in sicer na štirci sem imela polovico zoba v plombi, ki se je majala. Ko sem obiskala zobozdravnika je rekel da je treba zob pozdravit toda mene ni nikoli bolel vstavil je toxivit. Mene pa skrbi zakaj je sploh potrebno zdraviti zob če ni bilo bolečin. Prosim za hiter odgovor ker imam 2.3.2015 spet zobozdravnika. Hvala za odgovor.
Lp

Pozdravljeni,

ne morem vam pravilno odgovoriti, ker je stanje, kot je bilo, videl le lečeči zobozdravnik. Lahko le ugibam, da se je odločil za takšno terapijo zaradi napredovalega kariesa pod plombo. Tak karies imenujemo globoki karies in sega skoraj do pulpe in jo okvarja. Zato je potrebno zob endodontsko oskrbeti.

Srečno.

New Report

Close