Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija TORTA ZA ROJSTNI DAN

TORTA ZA ROJSTNI DAN

dragi starši, moja hči bo kmalu praznovala rojstni dan, zato vas prosim za kakšen recept za torto. Ne sme pa jesti:mleka, pšenice, jajc, rastlinske smetane,… že kak recept, kako sploh narediti biskvit iz nadomestne ali katere druge moke, bi bil dobrodošel, ker ostalo bom že nekak skombinirala.Hvala

Moja mama je spekla biskvit iz brezglutenske moke pa je bil dober, ampak pri vaju so problem tudi jajca. Kaj pa ce bi kupila kasne brezglutenske piskote brez jajc, jih razdrobila, prepojila z necim in nalozila sadje? Sicer te variante delajo tudi v bios-m.

za jajca mam nadomestek, v biosu pa uporabljajo smetano, ki jo one ne sme-sem jih že klicala.
mi lahko prosim napišete sestavine za biskvit, ker od oka jaz težko kaj naredim

Dobro premisli, preden pokličeš v Bios-m. Jaz sem klicala polna upanja, da pa že bomo naročili torto. Na koncu sem jaz obrazložila gospe na drugi strani žice, da jedilna čokolada vsebuje sojo in da rastlinske smetane vsebujejo tako sojo, kot tudi mleko. Na koncu sva ugotovili, da mi ne morejo speči torte. Reklama je pa seveda, da delajo peciva brez mleka, jajc, soje in pšenice.
Samo kot opozorilo, da ni vse zlato, kar se sveti.

LP,
Maja

Pozdravljeni!

Prosila bi vas, če mi lahko poveste kje se dobi nadomestek za jajca in kdo ga izdeluje.

Hvala!

Nisem zziva, pa vseeno. Nadomestek za jajca sem dobila v Mercatorjevem hipermarketu, na oddelku z zdravo prehrano. Izdeluje ga firma Orgran iz Avstralije.

LP,
Maja

Ojla, moja hči je alergična na jajca, k.mleko, pšenico, sojo, krompir, pomarančo in pred 3 tedni smo praznovali 5. rojstni dan.
Pri izdelavi torte smo si pomagali z receptom za kokosovo adamovo pecivo (pirina moka, kokos, mineralna voda, sladkor) za namaz pa smo naredili vanilijev puding skuhan v breskovem kompotu in dodano sadje, za preliv smo pripravili limono s sladkorjem in okrasili s svežim sadjem in lesenimi pikapoloncami :))

torta je bila odlična in smo jo takoj pojedli

lp, Tjaša

nadomestek za jajca se dobi v trgovini BIOS M V LJUBLJANI. IMAJO TUDI SVOJO INTERNET STRAN. TAM DOBITE TUDI GOSTILO ZA OMAKE IN DOSTI DRUGIH STVARI

super!zanima pa me, kater puding kupite, saj imajo vsi, ki sem jih imela v rokah E-je, ki jih ne smemo uporabljati.

mi kupujemo royal pudinge, Ema jih dobre prenaša…

lp, T.

Pozdravljena…jaz sem naredila torto brez jajc in mleka…lahko poskusiš ta recepr, namesto navadne moke daj dovoljeno.

Lahko ti pošljem tudi slikico, če se mi oglasiš na privat.

Lepa torta, sliko sem vidla na kulinariki. Katera pa je sojin smetana?

Ne vem kako se kliče, jaz sem jo kupla na nami…tam kjer so sojini pudingi pa jogurti, pa v interšparu, merkatorju, leclercu imajo tudi…v hladilnikih tam kjer so jogurti.

Poglej na iskalniku pod Torta-dietna , nekje od novembra 04 .Tam so napisali nekaj receptov za torto . Preverili smo jih in uspelo je.

L.P. Metka

New Report

Close