Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija torta

torta

Ali katera ve, kje se lahko naroči torta brez kravjega mleka, jajc in pšenice?

v nekaterih slščičarnh “ti gredo na roko “in pripravijo torto na tovojo željo. bi pa bilo dorbro da navedeš iz katerega konca si, tako ti lahko katera pove konkretno kam oz. na koga se obrnit.

tudi moja hči ima alergijo na ta tri osnovna živila in ne zaupam slaščičarnam;
torto naredimo sami: za biskvit uporabimo Orgran mešanico za muffine ter dodamo sadje in puding skuhan na kompotu – uspe nam super torta

lp, T

kje pa dobiš orgran mešanico za mufine?

ja mene tudi zanima, jo iščem že od kar si prvič objavila da je super. sem našla le od dr. Otker. sicer jaz zaupam tej pekarni pri kateri jemljemo že par let, ampak vseeno jemljem vse z rezervo, čeprav nam že ko me vidijo rečejo brez jajc in mleka?

Mi jo kupujemo v Hipermarketih Mercator ali pa v Dmu v avstriji

Prosim nujno za ta recept, pa kolikšen premer ima model v katerem delaš.
100000X hvala vnaprej

model imam od Tefala – silikonski rdeč, premer 27 cm

za torto spečem 2 biskvita

recept za biskvit: zmiksam 1 banano in 2 dcl riževega mleka ter žlico sončničnega olja in dodam mešanico za muffine, vse skupaj dobro premiksam in vlijem v pekač, ki ga prej naoljiš; pečeš kot piše na embalaži (18-20 min, 180 C); ponoviš za drugo plast biskvita 😉

v vodi od kompota skuham puding – počakam da se shladi in vmešam margarino – čisto po občutku da se naredi krema

biskvit namažem z marmelado, kremo in naložim sveže sadje, ponovno dam kremo in na zgornjo plast biskvita

torto prelijem z grenko čokolado za sladice (na žalost nimam nobene doma – najdeš jo tam pri okraskih za torte, mora pa biti Zartbitter oz. grenka)
ko je čokolada še mehka lahko dodaš še sadje ali dovoljene bombone

če želiš ti lahko na mail pošljem slikico da vidiš kako izgleda 😉

TT, sporočam, da je torta uspela in se ti še enkrat zahvaljujem za recept.

Super, me veseli če lahko komu pomagam z nasvetom 😉

Mi smo se rešili alergije (če smo jo sploh imeli;)=

če katera potrebuje Orgram pa je z mariborskega konca naj me kontaktira na zs in ji podarim škatlico, da bo lahko spekla torto…;) pa še eno čokolado od Alernove imam.

New Report

Close