Topljeni sir
čim gre za mleko v prahu, gre proizvodnja obvezno skozi sterilizacijo, torej okužba ni možna.
ne, ker je izdelava mleka v prahu že industrijska in ne vsebuje več klic.
hm? ali ste kdaj v osnovni ali srednji šoli bili na kakšni ekskurziji v kakšnem industrijskem, živilskem podjetju? Menda veste, da je vsa industrijsko pridelana in pripravljena hrana bodisi pasterizirana ali celo sterilizirana! Torej? Ni problema…
lahko. Ti produkti so izdelani iz steriliziranega mleka.
glede majoneze pa je odvisno, kako je izdelana. Če je od večjega proizvajalca, izdelana iz jajc v prahu in ima daljšo skadenco, recimo vsaj mesec dni, potem je verjetno sterilizirana in v tem primeru ni problem. Domača, iz domačih jajc izdelana, pa bi lahko bila problem.
da, lahko
Spoštovani,
predlagam, da razmislite malce širše. Zakaj mislite, da ženske sploh hodijo v bolnišnice na splav? Verjetno ne zato, ker jim je prijetno! Verjetno zato, ker drugega načina za odpravo nosečnosti ni. Mislim,da sem s tem posredno odgovoril tudi na vaše vprašanje okrog pehtrana.
lahko
lahko varno uživate vse topljene sire, ki so izdelani industrijsko.
Spoštovani.
Zanima me ali v nosečnosti lahko jem ABC sirni namaz? Na deklaraciji piše, da je iz pasteriziranega mleka. Kako je možno, da ima tak mlečni namaz rok uporabnosti tudi do 6 mesecev (neodprt)?
Zanima me še glede sardel v konzervi. So v nosečnosti varne? Jih je potrebno pred uporabo še kaj dodatno toplotno obdelati?
Hvala za odgovore.
Lep dan.
Spoštovani,
če razumete pojem “konzerviran” in “steriliziran”, potem bi vam moralo biti jasno, da so ta živila tako rekoč “trajna”. Seveda niso iz povsem varnostnih razlogov, zato so proizvajalci zakonsko zavezani, da na ta živila napišejo nek rok trajanja, ki je 100% zagotovljen pod pogoji hrambe, ki so tudi navedeni.
Torej, da, omenjena živila so varna tudi v nosečnosti pod enakimi pogoji kot za vse druge, ne noseče osebe.