Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Zdravila in zakonodaja – Arhiv tofupill oz. femarelle

tofupill oz. femarelle

Spoštovani.
Danes so mi v lekarni povedali, da ne bo več mogoče naročit in dobit kapsul tofupill oz. femarelle.
Glede nato, da jih jemljem že dve leti in sem z njimi zelo zadovoljna, jih imam namen dobiti v tujini. Na vprašanje zakaj kapsul več ne bo, mi v lekarni niso znali odgovoriti. Zanima me sledeče: so kapsule kakor koli ne varne za zdravje?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Tatjana

Spoštovana gospa,
kapsule Femarelle sodijo med prehranska dopolnila in ne med zdravila, ki jih ureja naša zakonodaja o zdravilih. Zato tudi nimamo podatkov o prometu s prehranskimi dopolnili in ugotovitvah o njihovih učinkih. Pri zdravilih redno spremljamo njihovo uporabo in v primeru, če se pokaže neželeni učinek, katerega nismo pričakovali oz. ni opisan v nobeni informaciji o zdravilu, pristojni organi nemudoma obvestijo strokovno javnost in lekarne o vzrokih, zaradi katerih bi se določeno zdravilo vzelo iz prometa.
Pri prehranskih dopolnilih pa je zakonodaja bistveno bolj nezahtevna v tem pogledu. Mnenja pa sem, da bi tisti, ki tržijo te izdelke morali odgovoriti na vprašanja, kot ste jih postavili vi. Po vsej verjetnosti gre za zaplet pri samem trženju, ki je v domeni ali proizvajalca, ki se je odločil za umik iz našega trga, ali pa pri njegovem zastopniku. Vsaj upam tako.
Ker spremljanje učinkov prehranskih dopolnil ni regulirano, vam tudi ne morem odgovoriti na vprašanje o varnosti ali nevarnosti tega izdelka.
Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close