Tofu
Tofu narežem na rezine, ga pošteno posolim, povaljam v koruzni moki in popečem na olju. Na takrat način je še kar užiten na kruhu 😉 Na isti način ga pripravim narezanega na kockice, ki jih potem dam na kakšne špagete, v solato itd.
Tofu res ni kakšna vrhunska specialiteta, se ga pa navadiš, in čez nekaj časa postane čisto v redu, če zraven preveč ne razmišljaš, da bi to moral biti nadomestek za sir 😉
Zelo je odvisno kateri tofu kupiš. V trgovini kalček imajo zelo okusnega. Jaz ga narežem na kocke ali rezine, ga solim in na olivnem olju popečem, zraven popečem še sezamova semena, ki dajo krasen priokus. Seveda lahko uporabiš tudi zelišča, kot so bazilika, luštrek,mediteranska mešanica in zadeva je zeloooo okusna. Popečen tofu zelo dobro pride tudi na solato, recimo regrat. Pa dober tek.
zivjo.
ce si zacetnica pri tofuju, ne kupuj najcenejsega. pomembno je da kupujes izdelek iz ekoloske pridelave, s certifikatom, da soja ni bila gensko modificirana. zato dobro preglej nalepke, ce ne kupujes v trgovinah z zdravo prehrano. zelo dober je ta, ki ga ze punce omenjajao od Jablane, ki ga dobis tako v Kalcku kot v trgovini Jablana in se kje.
jaz ti receptov ne bom pisala, lahko ti jih pa nekaj sfotokopiram in posljem. iz tofija se da pripravljati namaze, ga uporabljati kot skuto (za bureke, sirove zavitke), za sladice ipd.
Jasmi, a jih lahko pošlješ še meni, prosim? Kakšen burek in “sirov” zavitek bi tudi mene zelo zanimal 😉
Jasmi, se priporočam – mi smo novi na področju alergij in se glede receptov še precej lovim – ne bi pa sedaj rada živela od piščanca in riža;))))
tisočkrat hvala- zdej smo se vsi obesili nate, a ?
Jasmi, tudi jaz se priporočam za recepte.
[email protected]
Soja za majhne otročke ni priporočljiva v velikih količinah. Naša dvoletnica me vedno prosi za tofu, ker ji izgleda okusen, pa ga potem izpljune, drugače pa je s sojinimi jogurti, ki so ji všeč, vendar ji jih dam res zelo redko. Sojo dobi pravzaprav samo iz hrane, ki jo kuham s sojinim mlekom ali smetano, vendar večinoma uporabljam riževo ali ovseno mleko.
Jasmi, a lahko, prosim, še meni pošlješ recepte na mail [email protected].
Jaz imam kar nekaj receptov za peciva, če katero zanima.
Jasmsi, zelo bi ti bila hvaležna, če bi tudi meni poslala recepte s tofujem. Lepa hvala.