Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija TO JE POMAGALO MOJEMU OTROKU

TO JE POMAGALO MOJEMU OTROKU

Pozdravljeni,
Ko sem dobil prvega otroka mi je ta forum velikokrat pomagal, saj si prvič vedno izgubljen 🙂
Zdaj bom pa še jaz delil par stvari katere so delovale pri nas.

PREHLAD, SLUZ V GRLU
Ker moja hčerka nikoli ni pila dovolj tekočine je bila sluz vedno gosta , ponoči se je davila itd…
Predlogi so bili postaviti lonec vrele vode ob posteljico ali para v kopalnici.
Najbolj je pomagalo, da sem v sobi naredil meglo in sicer s kuhalnikom vode. Odpreš pokrov in vklopiš kuhalnik, po nekaj minutah je bila v sobi res megla tako da se je sluz hitreje mehčala. Torej navaden kuhalnik kot naprimer na tem linku.

Vaš link

ČIŠČENJE ZAMAŠENEGA NOSKA PRI OTROKU
Poskusili smo z nastavkom za sesalec in sprejem za nos. Oboje je bilo bolj tako tako…
Nos se najbolje očisti, pa tudi najceneje 🙂 , z ampulo fiziološke raztopine tako da enostavno nastaviš ampulco na nosek in jo stisneš, ponoviš 2 do 3 krat , dokler tekočina ne špricne iz druge nosnice. Hčerka se je tega precej branila, sinček pa je mirno sedel in požrl kar je pač steklo po grlu 🙂 Torej čist odvisno od otroka kako določene posege prenaša….

ODVAJANJE OD PLENIČK
Hčerka je bila stara že dobri 2 leti in nič ni hotela slišati da bi šla lulat na školjko.
Seveda smo ji kupili zelo lep nastavek 🙂 pa vseeno nič.
Ko sem ji kupil kahlico in jo postavil v kopalnico, se je prvi dan vsedla nanjo in polulala.
Očitno je imela nek odpor do školjke, na kahlico pa ni bilo problemov.

Pa še tale ne-medicinska, ampak precej uporabna….
Ko začnejo otroci jesti gosto hrano smo starši veliko več v kuhinji, kuhamo ,sekljamo, režemo meso na drobne koščke 🙂
Veliko smo jahali nože in tlačili hrano, kupili plastik fantastik brusilce za 10 evrov ( povem vam, da je to vržen denar stran…), skratka tole na linku je res delujoč brusilec za nože, pa še žena si zdaj sama brusi nože, ker ni težko ga uporabljat…

Vaš link

Upam da sem komu kaj pomagal,
Lep dan

New Report

Close