Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija tiščanje v grlu

tiščanje v grlu

Spoštovani!

Stara sem 32 let, leto in pol po porodu, imam revmatoidni artritis nepojasnjenega izvora z vzponi in padci (opravila vse preiskave na Petra Držaja, terapija Movalis 7.5 – jemljem ga po potrebi, stanje je trenutno dobro), imam tudi težave z alergijami (seneni nahod, blaga alergijska astma, za katero do pregleda sploh vedela nisem). Od prvih zdravljenj atritisa pred 10 leti z antibiotiki (takrat so sumili na okužbo z clamidio preumonio) in voltarenom imam težave z želodcem, predvsem preveč kisline, ki jo čutim predvsem v grlu. Imela sem pred leti tudi pregled na ORL, kjer je bilo ugotovljeno kronično vnetje žrela zaradi zatekanja kisline.

Sedaj pa moja težava: na dopustu v Grčiji sem med večerjo nenadoma začutila tiščanje v vratu – kot bi me nekdo tiščal za vrat in ne bi mogla dihat. Vzela sem 2 claritina in ventolin 2 vpiha. Občutek se je omilil, vendar sem do konca dopusta imela težave z dihanjem – verjetno tudi malo zaradi strahu, da se bo ponovilo. Naj še povem, da sem v tem času jemala Ortanol 40 zaradi kašljanja in kisline (predvsem jo čutim v grlu, želodec me ne boli). Po prihodu domov sem se oglasila pri svoji zdravnici, ki me je napotila na dodatna alergo. testiranja in k pulmologinji, ki pa je do 15.8. na dopustu. Zato mi je dala Flixotide diskus 250 2 vpiha na dan. Poleg tega vsako jutro vzamem še claritin in ortanol 40 (sedaj že drugo škatlo). Stanje se je malo izboljšalo, do prejšnjega vikenda, ko me je pričelo boleti v prsnem košu – mislim, da je to bolj mišična bolečina. Že pred leti sem imela vnetje mišic ob levi rami in to , vsaj mislim, so iste bolečine. Tako sem tri dni jemala zjutraj tudi movalis. Včeraj me je spet začelo tiščati v grlu – vratu. Vpihnila sem si ventolin in je čez čas popustilo, čez nekaj ur pa se je spet pojavilo. (to je bilo prvič, da se mi je zdelo, da ventolin pomaga, prej mini). Ugotovila sem, da je bolje, če ležim. Občasno mi tudi razbija srce, ga čutim v grlu. Pred dopustom sem bila tudi na KNM pri tirologu, ki je sicer videl neke spremembe na ščitnici, vendar naj bi bilo delovanje le-te normalno.

Upam, da ste se pretolkli skozi tole in da sem bila dovolj jasna. Zanima me vaše mnenje – ali naj čakam na pulmologinjo ali naj opravim še kakšne druge preiskave – ali je tiščanju v vratu (ki se občasno prelevi v bolečino kot bi imela angino pol pa po dveh dneh mine) morda kakšen gastro vzrok ali bi morala na ORL ali na gastroskopijo? Ali je možno, da je vse skupaj psihičnega izvora?

Naj omenim še to, da sem bila lani pri iridologu, ki mi je napovedal v prihodnosti težave z mandelji (ki jih sicer od otroštva nimam več, a je rekel, da to nima veze).

Že vnaprej hvala za vaš trud in lepo pozdravljeni!

Pozdrav

Glede na opisano seveda priporočam pregled pri ORL in pulmo specialistu,težavo so sicer lahko tudi psihičnega vzroka,lahko pa tudi posledica prebčutljive sluznice žrela ki reagira na različne tudi najmanjše dražljaje.

Dr.I.B.

New Report

Close