Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala tipična hrana v NY ou v ZDA

tipična hrana v NY ou v ZDA

Zanima me, kako je sestavljen tipični ameriški vsakdanji jedilnik. Na daljši obisk pridejo prijatelji in bi jim rada skuhala poleg naših jedi tudi njihove vsakdanje jedi. Ne mislim na mcdonalds in hitro hrano ampak na njihovo tradicionalno družinsko vsakdanjo hrano. Ali če me lahko kdo usmeri na pravi link na internetu.
Hvala.

Zivela kar kar dolgo v ameriki pa ti lahko povem, da razen Thanksgiving in Christmas praznikov ni tradicionalne hrane v ameriki. Takrat pa skuhajo celega purana, gravy in pa mash potatoes (pire), poleg tega pa tudi sladek krompir in fizol). Poglej tole stran: http://allrecipes.com/advice/coll/all/articles/584P1.asp

upam, da ti je pomagalo.

Marija

ps: je pa res, da sem jaz tam spoznala zelo zelo malo ljudi ki jejo McDonald’s in podobno. Ko pridejo mene obiskati prijatelji hocejo jesti samo slovensko hrano.

Tanaja, daj vprašaj če rabijo Au pair, jaz bi full rada šla. Pa me nobeden noče imet ker sem iz Slovenije, se mi zdi vsaj. Hvala!

Kar tako ne mores iti za babysitter, ker bi sla potem illegalno delati – ce gres preko agencije ti vse papirje in druzino zrihtajo. Sicer pa gres lahko tako kot jaz, ko sem sla studirat, potem sem pa se pazila otroke, da sem lahko prezivela.

Life tam ni tako na easy, kot si vsi mislijo. Nima pa nobene veze s tem, da si slovenka 🙂

Ne rabiš iti prek agencije, ampak si lahko sam poiščeš prek neta familiyo ampak te glih ponavadi nena rada vzemejo iz Evrope, ker je predaleč in je potem letalska vozovnica predraga. Pa rajši vzemejo nekoga takega, ki je že v USA, da lahko opravijo intervju z njim. Torej če si sam poiščeš družino, kar nekaj takih strani je na internetu, si potem pač moraš sam zrihtat vse ostalo.

OK, en odgovor iz prve roke, sicer zahodne obale.

Strinjam se z Marijo, da je velika verjetnost, da bodo se najbolj veseli slovenske kuhinje. Vedi pa, da ti skoraj zagotovo ne bodo povedali, ce se jim kaj ne bo najbolj dopadlo. Skratka, ne se zanesti na to kar ti receje, ampak bolj na to, kako odreagirajo na kaksno hrano. Osebno kolege obicajno vprasam, ce jim je kaj vsec, predno pripravim oz. postrezem.

V ZDA je precej obicajno, da se kak popoldan/vecer in predvsem vikende prezivi na vrtu. Na rostilju pecejo razlicno meso, prej izdatno marinirano dan ali dva. Nekateri so zelo ponosni na svoje marinade (omake).

Tipicen ameriski zajtrk je sestavljen iz stepenih jajc, pecene slanine, hashed potato, … ali recimo omlete z vkomponiranimi raznimi “dodatki”.

V ZDA ljudje pojedo zelo malo kruha. Ni v navadi, da se za zajtrk je kruh, namazi, … kar pa se ne pomeni, da ne bodo z veseljem poskusili kaj novega.

Sicer sem zelo prijazen človek in se ne razburjam, samo zaboga Marija kje si pa ti živela? Nimajo svoje hrane, seveda jo imajo! Ne moreš reči, da so jo izumili v ZDA, samo majo jo pa!!!!! Tudi jaz sem nekaj časa živela v ZDA, tako da vem kaj govorim. Na živce mi gre, ko jih imamo za takšne loleke, ko to niso.

Res bodo veseli slovenske hrane,jaz se spomnim, da so imeli zelo radi mojo lazanjo, pa pražen krompir, pa mlad krompir v pečici pečen. Radi imajo štručke, pa garlic bread(zelo dobra in enostvna zadeva). Jaz sem živela pri italijanski družini, tako da smo jedli testenine vsaj 4x na teden. Radi pečejo na žaru. Predvsem hrenovke, pleskavice. Zraven imajo radi veliko vrst senfa!
Pa na žaru zelenjavo imajo radi. Pa SOLATE!!!!!!! Radi imajo krompirjevo solato, ki jo oni poleh krompirja delajo še z trdm kuhanimi jajčki. Radi imajo zelejavo, predvsem brokoli! Zelenjavo ponavadi nad soparo skuhajo in zabelijo z maslom.
Maslo uporabljajo slano!

Če so sladkosnedni bodo radi imeli kakšne francoske rogljiče, blazinicie, krofe, tortice. Pa naj čokolado poskusijo!
Radi imajo sadne solate. Pijejo radi pomarančne sokove, pa gazirane pijače. Jaz vem, da bi moje kolege popolnoma povozilo, če bi me prišli obiskat, ker še vedno v celi SLO ne najdem DIET PEPSI!!!!
Radi imajo pivo, pa SMIRNOFF ICE ali BACARDI.

Predvsem se imajo radi fajn. Radi imajo pire krompir. Moji kolegi niso marali cvetače, pa jeter, pa zelja.
Za zajtrk pa so jedli jajčka, sadje, marmelado in kruh, gres, kosmiče!!!! Obvzeno od KELOGSA!!!!!!!!

Lep dan še naprej,

Mojca

Ja sej pol pa ni čudn da so taki debeli. Vse jajca, mast/maslo, cvrtje,…

Mojca, v Sloveniji smo imeli diet pepsi (pepsi max), zdej je pa že nekaj časa ni več. Slovenska pamet kaj češ. Je pa sranje, ker so pokvarl še diet coke in tud normal coke, da cocacole brez limone v Sloveniji sploh ne dobiš več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close