Najdi forum

TIPI!!!!!!!

Na to temo obstoja več knjig Dr. Gray-a in vsaka je po svoje zanimiva. Pa še na tak preprost in humoren način je napisana, da ni nič zatežena za brat. 100% se vsak najde notr z določenim problemom. Tud punce se da pol velik bolš razumet zakaj nam včasih kravžlajo živce. Preprosto gre za to, da si vsak spol določen dogodek nasprotnega spola interpretira po svoje in pol so konflikti. Skratka zelo zanimivo poletno branje… LP

Knjigi ni naslov moški so z marsa ženske pa z venere ampak “Moški so drugačni, ženske tudi”. S stavkom moški so z marsa ženske pa z venere pa želi avtor samo bolje ponazoriti to drugačnost.- samo za informacijo, da ne bo kdo iskal knjige pod drugačnim naslovom in razočaran ugotovil da knjiga ne obstaja

lp, Tana

Tudi jaz sem s konfina, pupka.

Čau.

Ne to ni samo ena muha, ker je tečen in ker ima pravico biti tečen. Oprosti ampak kako dolgo še misliš s tem vstrajat? Zakaj se mučiš??? Tudi jaz sme imela s fantom podobne težave in sem mu lepo rekla, da se morava pomenit… on se pa to ne zna, ker sem pol jaz egoistična, razvajena… in na koncu ko je videl, da me s tem prizadene je vseeno pristal na malce daljši pogovor. Prišla vsa do zaključka, da je to njegova napaka in če se lahko jaz popravljam v določenih smereh, se mora tudi on in zdaj lepo dela na tem. Ne zadrževati, magari gresta narazen (kar se lahko tudi zgodi, vendar vedi, da ti nisi noben suženj njega!!!) in se lepo pogovori.

papa Marjetica

Ninočka!

Si kdaj slšala, da kar iščeš, to dobiš?

Pa svojega tipa še kar naprej sprašuj, kako slabe volje je, zakaj je zatežen, ipd. – in se čudi, zakaj postaja natančno tak, kot ga opisuješ.

Poskusi za spremembo malo drugače. Lahko bi ti svetoval brati Moč pozitivnega mišljenja ali Pozitivna moč pohvale za ilustracijo, pa ni nujno.

Uporabi zdravo pamet. Če hočeš, da bo tvoj “tip” nasmejan in dobre volje, mu to lahko to rečeš tudi drugače, npr.:

“Srček, kako te imam rada, kadar si tako dobre volje” ali pa
“Vem da ti gre prav tako na smeh, kot meni, ker …”

Vsekakor pa ga bodo pogosta vprašanja o temu, zakaj je slabe volje brez dvoma spravila natanka tja – v slabo voljo.

🙂

Ni vedno tako kritično kot se zdi. Kot so povedali že drugi, ne takoj zganjat preplaha. Konec koncev se je tip samo odzval na pritisk. Lahko bi se elegantneje, ampak takrat ni bil pravi trenutek za pritiske nanj. Jože, ni treba vsakega klina s klinom izbijati – drugače bi se že davno pobili.

kaya je pisal/pisala:
> knjiga se kliče: “moški so z marsa, ženske pa z venere”… al
> nek tazga.. avtor je pa dr. John Gray… in jo zlo priporočam
> VSEM! res knjiga je SVETSKA in v skor vsakem poglavju
> verjamem da se kdo najde in pove: “lej lej.. to je pa čist
> moj problem..”…

Ali pa novejšo knjigo istega avtorja Česar vam mati ni mogla povedati, oče pa ni vedel.

To, da nas mučijo problemi in zaradi tega postanemo razdražljivi in tečni ter to negativno energijo, ker je to najlažje stresamo nad drugimi je splošno znano. To, da ma tvoj tip probleme, ni problem. Zdi se mi, da mu ti kot skrbna partnerka želiš pomagati kakor veš in znaš, pa on te tvoje pomoči ne zna sprejeti al pa je noče. To pa že je problem. Torej, ali moraš ti spremeniti način kako se mu, ko je razdražen, približaš (“ej kolk si čuden” sigirno ne pomaga) ali pa se mora on naučiti deliti ne samo svoje dobre trenutke ampak tudi slabe s teboj (sej to je fora partnerstva, a ni?). Domnevam, da je prepričan, da mu ti pač ne moreš pomagati, torej ga moraš prepričati v nasprotno. Temeljiti pogovori o problemu (telefon za to ni primeren; pojdita nekam na samo, kjer vaju ne bo nič motilo in izssili iz njega, da se ti odpre, da vsaj spregovori o problemu) in že sama potrpežljivost in razumevanje so zadostni prvi korak.
Tolko o mojem pametovanju (moje izkušnje, čist zares ).
Lepo se imej, pa veliko sreče 🙂

NIČ NE MOREŠ SE TE JE PAČ NAVELIČAL!!!!

Stvar je taka, vsaj kar se mene tice, da mi zelo zamori in me raspizdi,ce se neka stvar veckrat ponavlja. in ce ti svojemu dečku “tezis” glih takrat ko ma najmanj casa, ti pa ga itak poklices zaradi neke malenkosti, je pac rezultat jasn. drugic mu raj poslji sms, pa bo mogoce mal bols.

jz itak ne bom tipov nikol razumela 🙂

Se strinjam s tabo! Ves kaj mu naredi. Takrat ko ves da bi on hotel bit s tabo, se zmeni da res vn s prijateljico. Bos vidla kako te bo prosu, da boj z njim! Glede morja, ej dol je cist druga klima. Tam bosta sam žrla pa sexala. Fajn se bosta mela! Uzivaj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close