tinitus in gluhost
Spoštovani!
Imam 30 let, že več kot 4 leta pa imam tinitus. Sprva se je tinitus pojavil le v enem ušesu kot šumenje, danes je že v obeh ušesih, ne enako močno in ni vedno isti zvok. včasih samo šumi, včasih poleg tega še zvoni in tuli ter včasih še na momente piska.
Očitno se mi je v teh 4 letih žal poslabšal tinitus oz. napredoval. Prej sem te zvoke slišala le ponoči, zaradi česar še danes težko zaspim ali počivam, saj ob radiu ali tv ne bi mogla spati/počivati, ker potem zaradi samih mašin ne bi mogla zaspati, ker sem bila tako vzgojena in se podzavestno zavedam, da v takih primerih po nepotrebenm trošim elektriko in ker pač ponoči ali tudi podnevi, ko nekdo gre počivat, mora biti pač tišina.
Danes pa slišim te zvoke tudi podnevi (vendar ne tako zelo), ob hrupu oz. pač netišini, kar se čez dan odvija pač in je normalno. Ponoči pa seveda bolj extremno slišim to.
Večkrat sem prebrala, da se baje tinitus z leti le slabša, torej nič kaj bolje (mi) ne kaže in me zanima, glede na to, da sem pri 26-ih dobila tinitus in se mi še samo slabša ali je možno, da bom čez nekaj let, zlčasti za stara leta, postala gluha, vendar to tako, da bo prisoten tudi tinitus? Torej ali je možno, da človek postane gluh in ob tem ima še tinitus?
Brala sem, v kolikor človek s tinitusom, ko se mu pojavi, hitro gre k zdravniku, se da to bolezen oz. težavo zmanjšati za 75%, torej toikšna je možnost za ozdravitev. Zanima me kako to mislijo, kaj napravijo, ko pacient s tinitusom, ko se mu le ta pojavi, torej na začetku, ko še kao ni prekasno, gre k dr..kakšno terapijo dobi oz. na kak način mu lahko pomagajo, da se le ta ne poslkabša kot se je npr. meni?
Kajti, če me to doleti, se mi bo zmešalo in bom verjetno napravila samomor, saj je že zdaj dovolj mučno kaj šele v takem primeru! Ne jemljem nobenih zdravil, niti nikoli nisem poskusila za tinitus, saj mi zdravnik nikoli nič ni dal.
Prosim za mennje, pomoč in nasvet.
Hvala in lp.
P.S.: toliko bolezni, težav je in toliko zdravil oz. posegov, ki nas ozdravijo….za tinitus pa prav ničesar?
Spoštovana!
Sigurno ste bila že pri zdravniku in so vam naredili že preiskave, če ne pojdite čim prej. kako bo z vami naprej, kdaj boste “gluha” in kako močen tinitus boste imela, vam nihče ne bo znal povedati brez preiskav, pa še s preiskavami gre to težko.
Če bi imeli pravo zdravilo za tinitus, potem tega nihče ne bi imel.
LP. drIB.
Lp!
Hvala.
Seveda hodim k orl, kmalu bom imela kontrolni avdiogram in bomo vidlei.
A kljub temu me zanima, ali res obstaja ta možnost, da postanem gluha, pri tem pa se mi ohrani tinitus? Torej bom gluha, vendar za te zvoke, čemur pravimo tinitus, pa ne?
Je to možno, so taki primeri zabeleženi?
Zanima me še ali lahko prosim za kakšno zdravilo, ker vem, da obstaja več zdravil za tinitus, kljub temu, da ga imam že toliko let? Mislim, da izgubiti nimam kaj in zakaj ne bi poskusila?
Če ta bolezen ali okvara (je to sploh bolezen???) ni ozdravljiva oz. je še veliko odprtih vprašanj okoli tega (upam, da bodo nekoč vseeno našli ta pravo zdravilo) zakaj mi potem dr. ne bi dal zdravila? Ste orl-ji nasplošno taki, da ne date ali neradi date kako zdravilo, ker itak veste, da ne bo velike koristi? Če je še tako nerazčiščena ta “bolezen” zakaj potem ne bi dali zdravila, saj ne morete vedeti, da pri komu zares ne bo delovalo, mar ne? Kaj če le obstaja kak človek na svetu s tinitusom, ki bi mu , če ne drugo po čudežu, le pomagalo kako zdravilo…niti tega ne morete vedeti..zakaj potem ne bi dali zdravila?
Hvala, lp
Spoštovani!
marsikaj res ne vemo in najveretneje bi kakšna kemikalija pomagala določeni osebi (jaz osebno tudi dam oziroma priporočam Betaserc ali podobno zdravilo). Včasih pa vemo, da sigurno ne bo (žal) nič pomagalo. Zakaj včasih pa ne dajemo kemikalije (zdravila) vsakemu po vrsti – najveretneje, ker bi to bilo kot kakšen eksperiment na živalih.
LP. drIB.