Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija tinitus

tinitus

spoštovani

imam tinitus in me zanima, če to kaj odatno škodi, ko hodim na koncerte in doma nabijam muzko, jo poslušam tudi po slušalkah, pa tudi mp3 pllayer (ko si daš male slušalke v ušesa) poslušam več kot 1 uro. Kajti v eno oddaji so rekli, da na dan več kot 1 uro se ne bi smelo poslušati mp3 ali walkman. S tem, da ne poslušam preglasno, ker ljudi ali promet okoli sebe vse slišim, zvočnike tud ne nabijam preveč, ker so dobre kvalitete in je dobro ozvočenje.Pa niti na koncertu ne stojim samo na enem mestu, pač pa grem okoli, tudi zadaj, kjer ni tako močan zvok, pa tudi vato znam uporabljati.

Drugače pa 1x letno hodsim na ORK in mi delajo razne teste sluha in mi je do zdaj sluh prav dober, Torej ali to fejst škodi, glede na to, da ima tinitus in menda okvarjene čutne celice.

Hvala, lp

Tinitus oz. piskanje v ušesih je, kot ste tudi sami napisali, znak okvare slušnih celic. Vsako nepotrebna obremenitev vpliva nanje in je torej škodljiva. Verjetno je tudi nastal zaradi preglasnega poslušanja?

Presodite sami – ali res morate toliko poslušati, pa tudi o glasnosti – to je zelo relativno. Odsvetujem uporabo slušalk, ki tesno zatesnijo sluhovode.

Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close