Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija tinitus

tinitus

pozdravljeni,

zanima me ali tinitus lahko vi kot strokovnjak slišite s kakim aparatom in določite njegov vzrok? pojavil se mi je pred kakimi mesecem. v ušesih slišim tudi čudne zvoke ko pomežiknem z očmi (kot da bi slišala premikanje mišic). za ušesi, proti vratu in v lobanji imam tudi občutek tiščanja. tudi zvoke včasih slišim dobro, včasih pa precej slabše, kot da bi zmanjšaala jakost. kaj bi to lahko bilo? ušesa me drugače ne bolijo. nazadnje sem imela vnetje kot otrok pred več kot 20 leti.

lp in hvala

Šumenja v ušesu (tinitusa) ni mogoče zaznati ali izmeritinjegovo jakost. Navadno se pojavi zaradi okvare slušnih celic (v notranjem ušesu) in nanj lahko la posredno sklepamo po izpadu sluha na določenih frekvencah….potrebno je narediti preizkus sluha (ADG).
Vendar menim, da pri vas ne gre za to, bolj verjetno je vzrok slabša prezračenost srednjega ušesa zaradi nahoda. Občasno pihnite v zatisnjen nos, da izenačite tlak v ušesu.
Če se bo slabšalo pa pridite k ORL specialistu.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close