tinitus
imam tinitus že 5 let in se precej naglo slabša, mlada pa sem še, še 30 let nimam. bila sem pri ušensem zdravniku, na dveh mestih in mi nočejo dati nobenega zdravila. vem, da obstajajo (slišala sem le za Urutal-nekaj takega), če mi drugače ne bi škodili, zakaj ne bi poskusil (masker si bom že zrihtal). zakaj pride do tega, da ti zdravniki ne dajo tak recept.
meni je najhujše zvečer, ker ne morem spati zaradi tinitusa. uspavala še nikogar nisem prosila in jih tud ne želim, pač pa bi mi dali kako zdravilo, ki bi mi vsaj malo ublažil ta grozen, glasen tinitus.
zdravnik na ORL je rekel, da se te slušne aparate-maskerje ne da dobiti na recpt, zavarovalnica ne plača, a ko sem šel v trgovino s temi aparati, pa so mi rekli, da absolutno lahko dobim recept ali naročilnico za masker in ne bom imel nobenih stroškov.
imam tudi eno večjo prirojeno cisto, zaenkrat pa še ne bom operirana. zanima me, če zaradi te ciste imam tinitus? namreč, kakor se mi je pojavil tinitus, tako sem takoj začutila en cmok v gavi, ki mi pritiska na uho in oko na tisti strani, kjer imam cisto.
nevrološko sem v redu-bil na pregledu.
prosim za vaše nasvete, saj mi zdravniki nič ne povedo.
lepa hvala in lp
Spoštovana!
Cista, najveretneje na vratu, ni uzrok za vaš tinitus. To je ponavadi posledica prekrvavitvenih motenj v notranjem ušesu. Zdravila kot je Urutal ali Betaserc lahko pomaga, ni pa sigurno, da bo. Če še niste poiskusila, vam seveda priporočam. Dobite jih na recept, tega pa vam lahko napiše osebni ali ORL zdravnik. Za slušne aparate – maskerje je potrebno ugotoviti frekvenco tinitusa, priporočam pregled v avdiološki ambulanti.
Lp. drIB.