Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Timpanoplastika

Timpanoplastika

Lep pozdrav,

Zaradi poškodbe glave/ušesa sem imel novembra2014 operacijo na levem ušesu (Timpanoplastiko). Ker se luknica ni zacelila sama sem moral na operacijo. Pred tem sem bil med drugimi tudi reševalec iz vode sedaj pa nekaj časa tega nisem mogel upravljati.

Februarja imam obnovitev licence in zanima me ali lahko sedaj leto po operaciji opravim preizkus. Koliko se lahko potopim, kako je z izenačitvijo pritiska na globini, lahko nastanejo kakaršne koli težave, ali voda še vseeno lahko nekako pride v ušesa, ali bi mi vodni čepki pomagali in mogoče če sem še karkoli pozabil vprašati.
Pregled pri ORL imam šele Maja jaz pa moram licenco opraviti že prej. Tako da prosim vas za mnenje/odgovore

Hvala,
Lep dan

Spoštovani,

vaš bobnič je bil pred poškodbo zdrav in sedej eno leto po operaciji se pričakuje, da je ponovno zdrav. Zato lahko pričnete s potapljanjem in izenačevanjem pritiska – seveda brez čepov.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Spoštovani,

Moj mož je pred desetimi dnevi nenadoma izgubil sluh na desno uho in v omenjenem ušesu mu je začelo piskati. Sprejeli so ga v bolnišnico, dobival je infuzije (kortizon in se nekaj). Ker mu to ni pomagalo so se odločili da poskusijo z operacijo, zdravnik je namreč rekel da obstaja možnost da mu se je nabrala voda v srednjem ušesu (operaciji so rekli tympanatomie, živimo namreč v Avstriji predvidevam da je to timpanoplastika). Danes drugi dan po operaciji mož opaža da mu vsake toliko casa priteče vn iz ušesa kot neka voda pomešana z krvjo. Tega ni veliko me pa vseeno skrbi ali je to normalno in ali bi morali na pregled? Za odgovor se Vam zahvaljujem.

Lep pozdrav

Sanela

Spoštovani,

timpanotomija je prerez bobniča (miringotomija). Izcedek iz ušesa pomeni, da je bila res tekočina v srednjem ušesu. Po prerezu bobniča se sluh hitreje pozdravi.
Zagotovo je naročen na kontrolo in meritve sluha.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close