Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija timpanalne cevke

timpanalne cevke

Pozdravljeni!

Avgusta letos je sin imel operacijo žrelnice in vstavitev timpanalnih cevk v obe ušeci in do sedaj je bilo vse bp.Zdej mu pa že dva dni teče iz levega ušesa in sva bila danes pri pediatrinji ki pa mu je predpisala hikonsil in kapljice ciloxsan za uha.Pa me zanima ali mu lahko dam kapljice v uha glede na to da so nam na orl izrecno rekli da moramo uha izredno paziti pred udorom vode in tekočine…Kaj je pri kaljicah kaj drugače??

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Ciloxan kapljice so sterilne in zdravilne zato ne bodo škodile. Prepoved velja predvsem za vodo pri tuširanju ali kopanju.
Predlagal bi še kapljice za nos (Operil p), vedite, da je vzrok za vnetje v ušesih vnetje v žrelu in nosu! Že ob prvih znakih nahoda je priporočljivo uporabiti omenjene kapljice (pa ne več kot 5 dni!).
Za boljše čisčenje polnega nosu lahko uporabite tudi fiziološko raztopino, vendar le po kapljicah, ne izpirajte nosa pod pritiskom (to se pogosto dogaja, menda celo po nasvetih na internetu) saj s tem bakterije iz nosa in žrela potisnete neposredno v ušesa!
Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close