Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Timetil za povečanje laktacije

Timetil za povečanje laktacije

Lepo pozdravljeni! Zanima me kako učinkovito je zdravilo timetil pri povečanje laktacije( Vem da je samo kot stranski učinek)? Kako pogosto pride do ta stranski učinek in kdaj ga ne smem uporabljati? Ali ima še kakšno drugo zdravilo za povečanje laktacije?

Spoštovani,Tametil tbl niso indicirane v navodilu proizvajalca za povečanje laktacije,zato tudi agencija za zdravila republike Slovenije poudarja ,da uporaba zdravilaTametila ni odobrena za spodbujanje tvorbe materinega mleka.Tametil v majnih količinah prehaja v mleko matere,ni pa narejenih zaradi občutljivosti skupine nobenih kliničnih študij na dojenčkih.Res pa je,da so ga iz izkušenj nekateri zdravniki predipisali.Obstoja še zdravilo Syntocinon spray za nos,vendar za krajši čas in samo v domeni ginekologov.
Svetujem vam ,da poskusite z prehranskim dopolnilom Lactil kapsule za pomoč pri dojenju.Lactil kapsule so obogatene z izvlečkom navadnega komarčka ter sladkega janeža. Prehransko dopolnilo velja za izredno kvalitetno dopolnilo farmacevtske firme Tilman, ki je sedaj na voljo tudi v Sloveniji.

Navadni komarček ter sladki janež pripomoreta ter stimulirata proizvodnjo v mlečnih žlezah, ki se nahajajo v materinih prsih. Rastlini sladkega janeža ter komarček sta vzgojena na povsem ekološki način.
LP.

Suzana Taseska, mag. farm.

New Report

Close