tifol tabletke
Spostovani,
Najpej na pohvalim vaso stran, ki mi je dala ze marsikaksen odgovor.
Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki se je odlocila za zanositev (skupaj z partnerjem seveda) in ki je od svojega ginekologa dobila tabletke Tifol. Vem, da so dobre in koristne pa vendar:
po njih mi je slabo, pocutim se izcrpana, zaspana (ali pa je morda vzrok kje drugje?).
Naslednji problem, ki ga imam pa je, da sem po odstranitvi matericnega vlozka (upam, da sem pravilno napisala), imela menstruacijo z velikim zaostankom (10 dni po datumu, ko naj bi imela redno menstruacijo). Krvavitev pa ni bila mocna in je trajala samo 3 dni.
Nosecniski pa test je bil negativen in tudi sedaj, ko naj bi ze imela ponovno menstruacijo, je se nimam.
Za vase odgovore se vam iskreno zahvaljujem.
Uspesno delo in nadaljevanje delovanja te strani,
Vam zeli
Romana
Draga Romana,
težko uganem, zakaj imate zakasnelo menstruacijo po odstranitvi materničnega vložka. Lahko da gre za spremembe, ki slučajno sovpadajo z odstranitvijo. Za natančnejšo diagnozo bo potreben pregled pri ginekologu. Morda imate hormonsko aktivno cisto na jajčniku ali pa gre za druge vrste hormonske motnje. Najprej ponovite test, saj je bil morda narejen prezgodaj in je bil lažno negativen. Tifol pa jejte, če ga le prenašate. Nekatere ženske res povedo, da jim je po prenehanju jemanja tifola odleglo težko pa verjemem, da je za slabosti kriva folna kislina v tako majhnih odmerkih.
Lepo pozdravljeni!
Jaz pa imam malce drugačno vprašanje glede tabletk Tifol.
Že kar v nekaj člankih sem zasledila, da ginekologi zadnje čase priporočajo folno kislino proti raku na materničnem vratu. Glede na to, da sem že imela predstopnje raka na materničnem vratu in tudi že prestala operacijo zaradi tega(24let), sem 1 mesec nazaj kupila te tabletke prav zaradi tega razloga, da bi mogoče preprečila ponovitev bolezni.Ne jemljem jih prav redno, recimo 1x na 2 dni.
Zanima me vaše mnenje. Ali je to sploh smiselno, ali pa mi lahko celo kako škodujejo, saj na navodilih piše samo, da so primerne za nosečnice, oz. tiste ki želijo zanositi. S hrano mislim da tega vitamina ne dobim prav dosti.
Vnaprej Vam hvala in še vnaprej želim uspešno delo.