Najdi forum

Pozdravljeni,

imam veliko težavo, v moji primarni družini, torej tam kjer sem rojena, je od vedno prisoten alkohol-oče.
Končujem študij in nameravam nekje v naslednjem letu proč od doma, vendar ne vem če mi bo uspelo, kajti ne vem kako bo z delom.
Problem je sledeč- zaradi posledic alkohola, kričanja doma, zaradi mame, ki dela vse in oče nič, in zaradi mame ki je bila velikokrat živčna, histerična, imam velike probleme.

Že v srednji šoli sem ugotovila, da na situacije, na katere večina ljudi odreagira mirno, jaz se razburim,…..zadnje čase se mi dogaja, da imam v trebuhu neprestane mravljince kot da bi me nekaj ujedalo in to občutim kot pritisk.

Doma skoraj ne govorimo med seboj, jaz sem skoraj cel dan za 4imi stenami in se učim, ker mi je cilj da končam čimprej študij in dobim delo.

Edina sprostitev mi je moj pes, s katerim grem na sprehod.

Doma pa se zapiram v sobo in se izoliram od vseh, sedaj tudi od mame, ker me namreč neprestano mori od težav, ki jih ima oče.

Neprestano poslušam eno in isto.

Skratka, brat ima 30 let, ima punco že 8 let, a še vedno se nista ne poročila ne niič, vsakodnevno kadi travo.

Skratka, začela sem opažati, da me to čedalje bolj mori, trenutno pa nimam kam iti, saj namreč končujem študij, ki je naporen in tak odelam le ob vikendih, to pa ni dovolj, da bi živela sama, še 1 leto sem rekla da potrpim doma, potem če in ko dobim službo grem stran,

ampak še vedno bi rada se rešiča te napetosti, ki je v meni, tudi sedaj ko sem doma, a vendar ne gre in ne gre.

Nabavila sem si psa, da si z njim krajšam popoldneve in grem v naravo.

Doma sploh ne zdržim več.

Na dom me veže le želja po dokončanju študija,,,,to je vse.

Razočarana sem nad tem ,kar se mi dogaja, razočarana sem, da sem živela v takšni družini in živim.

Spoštovana “bambina”

Bom povedal le na kratko…Želim ti, da ti čimprej uspe in da greš nekam na svoje…Kamorkoli že.

Svojih staršev in situacije seveda ne boš mogla spremeniti.
Zato dokončaj študij in pograbi za vsako delo, ki ti bo ponujeno. Tudi, če bo le minimalna plača…Pa tudi, če ne bo tisto, kar si želiš in študiraš, sprejmi vsako delo…..Samo, da se lahko osamosvojiš in vzameš v najem kakšno garsonjero…..

Robi.

… kot del studija pa si poglej tudi kaksno morebitno studijsko izmenjavo. Gres v svet, na svoje, spoznas ljudi in si to kar si!

Res, da bo tezko s psom, a videla bos, da bo energije za “na svoje”, kot je dejal Robi, potem na pretek.

Vso sreco!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close