Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Težavi

Težavi

Pozdravljeni!
Tudi sam imam dve težavi. Naj najprej navedem, da sem star 20 let. Prva težava je ta, da imam prhljaj. To traja že vsaj 6 do 7 let. Poskušal sem z vsemi vrstami Head&Shoulders -a, pa tudi z Niveinim šamponom proti prhljaju in sedaj uporabljam Pantenov šampon proti prhljaju. Naj tudi navedem, da imam mastne lase. Moram povedati, da mi sedaj Panten pomaga, ampak moram si prat lase vsak drug dan, ker če si jih ne, potem me napade prhljaj pa še mastni so, tak da si jih moram itak oprat vsak drug dan. Vseeno pa bi bil zelo vesel, če bi se prhljaja trajno rešil. Prosim svetujte mi, katero zdravilo je najučinkovitejše proti prhljaju? pa to naj bo tako, da se ga da kupiti v lekarni ali pa če mi ga predpiše osebni zdravnik, ker pri dermatologu sem že bil pa mi je neke šampone, ki si jih lahko v drogerijah s kozmetiko tud brez navodila zdravnika kupiš.
Drug problem pa je ta, da sedaj že 1 leto na desni nogi opažam, da se mi je tik nad gležnjem v smeri proti kolenu pojavila približno 8-9 kvadratnih centimetrov gola koža; torej naj pojasnim. Na tem področju mi ne rastejo dlake. drugače naj povem, da imam srednje poraščene noge, in črno barvo dlak tako, da mi je zelo nenavadno zakaj ravno tukaj mi sedaj ne rastejo dlake. Pred tednom dni sem si kupil Canesten kremo in si sedaj mažem z njo (namreč mislil sem, da so za to krive glivice?). Ampak učinka še vedno ni. Ne vem kaj je narobe.

Prosim Vas za odgovore in se Vam že v naprej najlepše zahvaljujem in Vam želim še veliko uspeha.

Pozdrav!

Najprej razčistimo prvi problem.

Prhljaja pozdraviti se ne da!

Kaj vam ustreza morate poskuiti in ugotoviti sami, potrebna je uporaba sredstev ob pojavu problemov.

Kar se tiče drugega problema pa je lahko čisto fizikalen-drgnenje hlač ali podobnega, če pa gre za drugo obliko : krožno izpadanje dlak, pa je poreblem treba zagrabiti pri zdravniku, v tem primeru izpadajo dlake tudi na drugih področjih.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close