Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težave zardi vnetja požiralnika in terapije zdravljenja

Težave zardi vnetja požiralnika in terapije zdravljenja

Pozdravljeni,

Imam težave z želodčno kislino, v preteklosti sem že bil na gastroskopiji, kjer mi je bil ugotovljen GERB. Tokrat mi je zdravnica predpisala Ranital, ker mi je že pomoagal, tokrat pa mi je povzročil kar nekaj stranskih učinkov, težave kot so pekoč požiralnik in grlo, kašelj, hrkanje, itd pa niso izginile. Zdravnica se je odločila za menjavo z Emozul. Težave glede kisilnie so so sicer se malo umirile, ampak sem pa opazil druge spremembe, kot so temno zelenkasto blato, večkrat dnevno kot nek občutek, da bi se mi hotel vrteti, lahka glava. Večkrat pa imam tudi napet želodec oz. na neki meji med bolečino in napetim občutkom, ter pekoč občutek na vrhu želodca, kar je vrjetno zaradi težav s kislino. Moja zdravnica je trenutno na dopustu zato se obračam na vas, bi to bilo lahko povezano z menjavo terapije oz. tablet, naj še naprej jem Emozul ali preneham z jemanjem. Zraven po potrebi jem tudi NoAcid, ker mi zelo pomaga oblažiti težave z želodcem.

Hvala za odgovor.

Spoštovani,

svetujem vam čim prej ezofago-gastroskopijo.
Temno zeleno blato – črno? je morda znak krvavitve iz želodca / požiralnika iz rane, razširjenih žil ali tumorja.
Lahka glava in vrtoglavica sta lahko znaka slabokrvnosti – posledice krvavitve.
Ker po zdravilih ni bolje, opisujete pa še bolečine in napetost, očitno ni pravega učinka.
Možen je vnetni ulkus, okužba z bakterijo Helicobacter pylori, lahko pa tudi tumor želodca. Potrdi se ga samo z odvzemom tkiva na gastroskopiji.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close