Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina težave z želodcem

težave z želodcem

Spoštovani!

Odkar so mi odstranili žolč imam težave z želodcem. Hrana mi enostavno v njem obleži. To čutim tako, da nimam nobenega apetita, pa nekako na brunaje mi gre. Kljub temu da jemljem Tematil, to ne pomaga. Sem namreč pred vsakim obrokom vzela tableto Tetmatila, potem pa en dan nisem vzela nobene pa je spet narobe. Zanima me kaj bom res morala celo življenje jemati te tablete.

Ali je možnost ozdravitve.

Hvala

zana

Spoštovani!

Po operaciji žolča se pogosto pojavljajo težave s prebavo, ker žolč stalno izteka (ne more se več skladiščiti v žolčniku) in tako pogosto zaide tudi v želodec ter s tem povzroča večje izločanje želodčne kisline. Mogoče bi bilo ustrezno tudi zdravilo za zaščito želodčne sluznice in zdravilo, ki pospešuje gibanje črevesja v smeri od želodca. Marsikaj lahko postorite tudi sami z regulacijo pogostosti in obilnosti obrokov, izbiro hrane, ki čim manj vpliva na izločanje kisline in žolča. Včasih preteče kar nekaj let, da se prebava normalizira in da se bolnik privadi sloga življenja, ki mu ne dela težav. Ob vsem tem pa ne smete pozabiti na možnost kamenčkov v žolčnem izvodilu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Nič se ne sekirajte.Tudi meni so odstanili žolčnik, ko sem imela pri 21. letih operacijo žolčnih kamnov.Tudi po operaciji težave niso minile.Neprestano mi je bilo slabo po vsaki hrani.Dostikrat sem se zbudila sredi noči in od slabosti bruhala, čeprav nisem nič takega pojedla.Potem pa mi je svakinja svetovala, naj vsako jutro popijem žličko Švedske grenčice in pila sem čaj za odvajanje žolča.Težave so se po treh letih umirile in zdaj sem presrečna, ko lahko skoraj vse pojem, glede na to, da mi je prej ogromno stvari škodilo.potrpite malo in bo bolje.

Spoštovana Tina!

Prosim za nasvet. Pišete da ste popila vsako jutro žličko švedske grenčice, samo ali pomešano z vodo in prosim, kako se reče čaju, ki ga omenjate – za odvajanje žolča.

Hvala!

zana

Spoštovani!

Prosim za pojasnilo.

Že kar nekaj časa imam težave z želodcem. Zanima pa me zakaj, kadar pijem vodo me potem boli želodec. Slišala sem, da je potrebno popiti čimvečjo količino vode, da se želodec izpira. Mene pa kot sem omenila želodec boli, če pijem vodo. Ponavadi zjutraj na tešče spijem kozarec vode, potem se mi spahuje, čez dan sem probala tudi večkrat popiti, pa se dogaja isto.

Zakaj, kako si pomagati.
Hvala!

Čaj za odvajanje žolča kupite v lekarni, nima nobenega posebnega imena, le čaj za odvajanje žolča.Pila sem ga večkrat na dan, predvsem zjutraj in zvečer.Žličko švedske grenčice pa sem pomešala z 1 dcl vode in to spila na tešče.To sem počela kar kako leto in težave so minili, hvalabogu, saj je bila slabost in bolečina v želodcu že nevzdržna.Veliko sreče vam želim.Javite, če se vam bo stanje kaj izboljšalo.

Lp, Tina

New Report

Close