Težave z zdravilom/Lupus
Pozdravljeni
Imam diagnosticirano bolezen diskodni lupus aritermatozus. Dobila sem recept za zdravilo Resochin, vendar, ker ga v lekarni niso imeli sem prejela Chloroquine Phosphate.
S tem zdravilom imam velike težave. Vid se mi je močno poslabšal, da vidim le 1m pred sabo. Zaradi stalne nespečnosti sem kot zombi in imam zaradi tega težave pri normalnem funkcioniranju čez dan. Postajam zmedena, depresivna in pozabljiva. Menstruacijo imam sedaj na 15 dni. Imam navale vročine in čudnega potenja. Najbrž negativno vplivajo tudi na ščitnico, s katero sem v preteklosti imela resne probleme, ker imam ponovno znake grozne utrujenosti, lakote,..
Prosim vas za nasvet. Ali obstajajo za lupus, kakšne druge tablete, ki ne bi imele takšne hude stranske učinke? Oziroma, kaj bi lahko storila?
Pozdrav!
v primeru takih stranskih učinov se seveda Resochin ukine.
Za obsežne spremembe pri tej bolezni pridejo v poštev sistemska zdravila, kar pa je redko, običajno se zdravi z lokalnimi terapijami, seveda pa je presoja obsega, poteka bolezni. Ker gre za dokaj kronično in relativno redko obolenje je seveda izbor zdravil glede na zgoraj navedeno.
Bolezen ni pogosta, zato je vsakršen nasvet na daljavo nestrokoven.
Obstajajo pa še zdravila iz drugih skupin.
Lp