Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težave z ušesom

Težave z ušesom

Pozdravljeni!

Že več let (cca 15 let) imam težave z ušesom. Bobnič je perforiran, uho se mi vname in mi iz njega teče. Zadevo rešujem z antibiotiki in kapljicami (trenutno imam Maxitrol). Zanima me, ali je zadevo možno trajno rešiti, morda z operativnim posegom? Kakšen ta poseg je, kolikšna je verjetnost, da je uspešen oz. katere so možne komplikacije?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

Marijan

Spoštovani!

Problem je možno rešiti z operacijo, “naredimo” nov bobnič (odvzameno košček mišične ovejnice iz predela uhlja in s tem “zakrpimo” lukno na bobniču. seveda ni zagotovila, da bo operacija uspela (odvisno je kje je natančno lukna na bobniču, kako je velika, kako je uho prezračeno, ali je v srednjem ušesu vnetje sluznice ali koščic…), v večini pa uspe.

LP IB.

Najprej najlepša hvala za pojasnilo.

Zanima pa me še nekaj, ali je možno, da bi po morebitni neuspeli operaciji prišlo do okvare sluha oz. do gluhosti?

Najlepša hvala in lep pozdrav!

Marijan

Spoštovani!

Sluha se lahko poslabša, če je prizadeta ena od slušnih koščic, ki se potem ob operaciji odstrani. To so že “finese”, na kar tako po pismu ne morem natančno odgovoriti, ker nima potrebnih podatkov.

LP IB.

New Report

Close