Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Težave z razpokami na rokah

Težave z razpokami na rokah

Spoštovani,
na vas se obračam in vas prosim za mnenje v zvezi s težavami in sicer imam nasploh izredno suho kožo po celem telesu (tudi obraz, lasišče, telo), stara sem 30 let. Težave, ki me motijo so se mi pojavile nekaj mesecev po porodu in sedaj trajajo že skoraj 2 leti. In sicer se mi od takrat stalno lupiti koža na prstih okrog nohta (predvsem na palcu in kazalcu desne roke, pa tudi leve), nato pa mi koža v živo poči (največkrat ne enem in istem mestu), kar je ne samo moteče, ampak tudi zelo boleče. Verjamite mi, da sem poiskusila raznorazna mazila proti suhi koži, si rano zavarovala, se izogibala vodi in čistilom… bila sem tudi pri zdravniku, dermatologu, ki je posumil na luskavico in mi predpisal dva mazila (Diavobet in še nekaj splošnega proti suhi koži). Težave mi tudi po redni negi s tema maziloma niso minile ali se kakorkoli vsaj malo omilile. Naj povem še, da imam tudi na stopalih suho in nekoliko tršo kožo (težave s tem imata tudi oba starša), luskavice pa v družini nima nihče.
Kaj mi svetujete? Hvala za vaš nasvet.
LP in srečno 2007!

POzdrav!

MOžno je da gre za atopični dermatitis, možno je da gre za detritivni dermatitis, glivice, luskavico…..
Kaj hočem povedati?

Težko je postaviti diagnozo in tudi terapijo pri teh obolenjih tudi pri pregledu, zato je nemogoče svetovati glede na opis.

Melem, Cicalfate, Elidel?

To so kreme za poizkusiti.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close