Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Težave z ožiljem in talno gretje

Težave z ožiljem in talno gretje

Pozdravljeni!

Težave imam že več let (popokane kapilare po stegnih, ta mesta so tudi boleča), te pa so se še poslabšale v dveh zaporednih nosečnostih. Že v prvi nosečnosti je bila ugotovljena globoka venska tromboza in posledično jemanje Fragmina ter nošenje kompresijskih nogavic. Sedaj po dveh nosečnostih je stanje na mojih nogah še slabše: velike površine popokanih kapilar po stegnih in pod koleni ter povdarjene nekatere vene.
Ker imamo novogradnjo, za katero se še odločamo o načinu ogrevanja, me zanima, koliko talno gretje v resnici škoduje ožilju?

Hvala in lep pozdrav!

Titi,tudi jaz sem prebolela GVT.Povej,ali v drugi nosečnosti nisi imela težav?Si jemala kaka zdravila?Jaz si ne upam več zanositi.

Pozdravljeni!

Tudi mene zanima kako je potekala druga nosecnost. V nosecnosti sem imela tromboflebitis, po porodu GVT goleni, ki se je razširila v stegno. Stara sem 27 let in so mi odsvetovali nosečnost. Sama si želim še vsaj enega otroka, zato mi vsaka pozotovna izkušnja pride zelo prav.

Lep pozdrav, Mojca

Kot sem že povedala, se je stanje glede mojih žil med drugo nosečnostjo še poslabšalo (več bolečih ven, popokanih kapilar). Drugače pa kakšnih problemov med drugo nosečnostjo nisem imela, ker sem takoj, ko sem zanosila po ginekologovem navodilu začela jemati Aspirin 100 in sicer preventivno, da ne bi zopet prišlo do GVT. V 35. tednu sem Aspirin zamenjala z injekcijami Fragmina, nato pa po porodu še 6 tednov Aspirin 100. Meni se GVT ni ponovila.

Priporočam vam pregled pri varikologu, ki bo ugotovil kako zmanjšati pojavljanje razširjenih žilih na stegnih. Zanesljivo vam bo znal pravilno svetovati tudi glede načina ogrevanja bivalnih prostorov.

Mislim, da bi vam bivanje v prostorih s talnim ogrevanjem povečalo zastoj krvi in zatekanje nog.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni!!

Stara sem 24 let, imam 1 otroka starega 17 mesecev, v tej nosecnosti so ugotovili da imam GVT. celo nosecnost sem si dajala inekcije CLEXSAN in se 6 tednov po porodu. Trenutno nimam nobenih tezav z nogami, zdravniki mi dosvetujejo ponovno zanositev, jst bi pa tako rada imela se vsaj enega otroka. Ali je kdo imel podobne tezave? Prosim ce mi lahko daste kaksen nasvet…..

Lep pozdrav!!!

Billy

Bolnicam, ki so prebolele GVT v nosečnosti odsvetujemo ponovno zanositev če so prisotni podatki o družinski trombofiliji, podatki o prirojeni motnji koagulacije, itd. Morda je tako stanje prisotno pri vas.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close