Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija težave z očmi ali kaj drugega

težave z očmi ali kaj drugega

Pozdravljeni.
Stara sem 33 let, trenutno 5 mesecev po drugem porodu. Približno 2 meseca nazaj se mi začele pojavljati določene težave, in ker so čakalne dobe za razne preiskave kar dolge vas naprošam za mnenje.
Opažam vsakodnevne sicer blage glavobole in blaga vrtoglavica, ki še najbolj spominja na sedenje na ladji. Bolijo me sence, oči in okoli oči ter zadnji del glave. Občasno čutim tudi pritisk za ušesi in občasno zbadanje v ušesu. Ker sem menila, da sem imela vnetje ušes (zdravnik me ni pregledal) sem na podlagi opisa po telefonu dobila antibiotik, vendar težav nisem rešila s tem. Sicer slišim vredu. Opravila sem podrobno krvno sliko (ščitnica, sladkor, vitamini..) vse je bp. Naposled vseeno menim, da so problem oči. Sicer naj omenim, da po mojem mnenju vidim zelo dobro. Berem drobni tisk in v daljavi brez težav vidim podroben obris krošnje gozda… Slika ni motna, ni dvojna in brez težav vidim vse barve. Kot otrok sem imela očala za vajo z odebeljenimi stekli ob nosu, blago tudi škilim navzven na desno oko. Kasneje sem dobila očala za pred tv in za učenje, ki sem jih nosila 2 leti. V srednji šoli in kasneje tudi težav z vidom nisem imela. Skoraj zagotovo imam tudi asigmatizem. Oči so zelo utrujene, razdražene, težko gledam. Težko se tudi oko prilagodi na močno svetlobo. Težko gledam tv, računalnik in telefon. Težave se pojavijo že zgodaj zjutraj, do večera je včasih še slabše. Oči so nemirne in težko se skoncentriram na sliko pred sabo. Čuden občutek…ne znam vam opisati. Blago se mi vrti tudi ko pogledam navzdol, ko se naglo obrnem, vstanem, hitro hodim… vendar pa to ni vedno prisotno. Zgodi se občasno tudi, kot da blago stopam v globino. Težav z ravnotežjem nimam, lahko hodim po prstih, stojim na eni nogi, se dotaknem miže konice nosu… Naročena sem k okulistu, vendar se dolgo čaka, težave pa kar ne minejo. Naj še omenim, da tudi moja drža ni najboljša. Že od nekdaj imam blago ukrivljen vratni del, občasno me tudi bolijo ramena, ampak je problem v tem, da otroka neprestano nosim in pri tem sem precej sključena. Je mogoče tudi kaj psihološkega na vidiku? Zaskrbljena sem zelo in kar naprej se obremenjujem s tem, da je z mano nekaj narobe.
Obupana sem ob misli, da sem slučajno hudo zbolela (MS, tumor…). Menite, da je smiselno za navedene težave iskati pomoč pri oftamologu? Menite, da rabim pomoč drugih specialistov, ter katere preiskave bi naj še opravila?

Hvala za odgovor

Spoštovani,

glede na vaš opis so možni vzroki:
– migrena
– multipla skleroza
– napetost vratnih mišic zaradi opbremenjevanja.

Čim prej opravite magnetno resonanco glave po protokolu za multiplo sklerozo, ta preiskava bo dala največ informacij. Potrebujete pregled pri nevrologu prej kot pri okulistu. Nazadnje pa pregled pri ORL specialistu, saj vaše težave niso tipične za okvaro v ušesu.

Priporočam tudi masažo in gretje vratnih in ramenskim mišic.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close