Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težave z nosom v nosečnosti

Težave z nosom v nosečnosti

Spoštovani!
Imam nadležno težavo, ki ji ni videti konca. In sicer zamašen nos, otečeno nosno sluznico in izločanje goste zelene sluzi. Mislila sem, da gre za prehlad, a zadeva se vleče že več kot mesec dni.
Sem v 30.tednu nosečnosti, zato z osebno zdravnico nisva prišli dlje od hipertonične raztopine NaCl.
Sama zvečer uporabljam Operil, da sploh lahko zaspim. Vendar si moram tudi ponoči očistiti nos s pomočjo fiziološke raztopine, saj se mi gosta sluz nabere kar hitro in to višje oz. globje od nosne sluznice (žrelo, sinusi). Drugih težav nimam – ne kašljam, nimam vročine, tudi glava me ne boli, razen takrat ko tako pridno piham skozi nos.
Sklepam, da gre za nekakšno vnetje, vas pa sprašujem, kako si lahko zadevo pozdravim, če se jo da.
Lajšam si jo že, kolikor gre, a težava je v tem, ker tako dolgo traja.
Ali bi z antibiotičnim zdravljenjem kaj rešila (glede na to, da vročine ni)? Ali lahko uporabim Nasonex ali Avamys? Kaj pa Tobrex kapljice?
Najlepše se vam zahvaljujem za vaš čas!

Spoštovana!
Težave so povezane z nosečnostjo. Če imate samo iztok iz nosu in ne drugih težav vam bi tudi jaz priporočal le fiziološke kapljice za nos. Pri spanju naj bo glava rahlo višje kot običajno (morda dve blazini). Med nosečnostjo se v telesu ‘zadržuje’ več tekočine, z višjim vzglajvjem pa zmanjšate ‘pritisk’ tekočine v nos. Poskusite! Operil ni priporočljiv.
čep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close