Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težave z nosom, ušesi….

Težave z nosom, ušesi….

Spoštovani,

sam imam že dolgo časa težave z nosom in z ušesi.

Zato sem se pred časom (2008) odpravil na pregled k dr.Weissu v Ljubljano kjer je ugotovil, da imam nosno sluznico pordelo in zadebeljeno. Nosni pretin je zvit v desno, sluznica žrela je pordela, granulirana in kronično vnetno spremenjena, jezik imam vedno belo obložen.

Takrat sem dobil napotnico za resekcijo nosnega pretina.

V bistvu sem se takrat odpravil na pregled zaradi tega, ker je bilo vse skupaj nevzdržno in je še vedno.

V grlu imam občutek cmoka že cca 10 let, kot da bi imel nek tujek notri in požiram slino, da bi ta “tujek” spravil dol vendar ne gre in ne gre in to me strašno moti.

Ogromne težave pa mi predstavlja stalen občutek zamašenih ušes in moram vsak dan po stokrat ali verjetno še več, se prijeti za nos pihniti, da se stanje popravi za kakih 10% in še to za kakih 10 sekund. V bistvu imam ta občutek zamašenosti ušes stalno. Najhuje je to, da ko se primem za nos in pihnem in takrat dokler piham zrak mi v ušesih nenormalno piska in to so prav strašljivi zvoki katere moja okolica dosti bolj sliši kot jaz in ko to naredim nihče ne more verjeti, da je to možno. Jaz to ne počnem zanalašč vendar to mi vsaj tisti čas pomiri ali ublaži občutek zamašenih ušes vendar je takoj enako.

Obstaja nekdo, ki mi lahko razloži kako je to povezano med seboj, kaj se dogaja in kaj lahko naredim, da to preneha ali da se bom počutil bolje??

Glede na to, da mi je takratnja osebna zdravnica svetovala naj grem na poseg čeprav nisem bil prepričan, če bi šel sem se odločil v tretje, da grem na septoplastiko in so mi v Novem Mestu naredili leta 2011 septoplastiko in precejšnjo redukcijo sluznice nosnih školjk v lokalni anesteziji.

Po opravljenem posegu in ko so mi iz nosu dali ven tampone sem dva dni tako dobro dihal kot nisem nikoli v življenju. Prvič, da sem lahko dihal skozi nos tako dobro, da sem prav začutil ves vdihan zrak kako prihaja v moja pljuča in sem 100% super dihal.

Nakar pa je moj nos bil po dveh tednih znova čisto neprehoden, čez desno nosnico komaj vdiham kaj zraka in ker drugače ne gre diham pogosto skozi usta, ker je nos več ali manj vedno neprehoden?

Kaj naj storim, da bom imel bolje prehoden nos in da bi normalno dihal??

V bistvu, če bi vedel, da bo po posegu tako stanje, ker ni nič boljše se ne bi nikoli odločil, da grem na poseg.

Najhuje izmed vsega pa je to, da sem po opravljenem posegu čisto izgubil občutek za vonj!! Komajda še zaznam, če kaj prijetno diši, čisto sem izgubil občutek za vonjave in da bo še vse skupaj slabše spodnjega dela nosu sploh ne čutim več oziroma imam občutek kot, da ta del nosu ni moj in je čisto zoprn občutek in ne vem kako to odpraviti??

Jaz imam tudi nekaj spomladnih alergij in ko sem zdravnici na Golniku kamor hodim omenil, da sem imel septoplastiko in da imam občutek “tujega” nosu mi je rekla, da se to pri takih posegih lahko zgodi saj zdravnik poškoduje živčne končiče in povzroči tako stanje kot ga imam sedaj jaz??

V primeru, da bi mi osebna zdravnica pred posegom to povedala ne bi nikoli šel opraviti tega posega vendar sedaj je kar je, zdravnik se me je s klešči dobro lotil in že takrat se mi je zdelo kot, da sem del mesa pod njegovimi rokami, ko mi je mrcvaril nos z njegovimi pripomočki za poseg in se mi je zdelo že takrat vse skupaj zelo pregrobo in neprofesionalno, saj se gre za človeka ne pa kos mesa.

Sluznico žrela imam vseskozi pordelo, vsako zimo par angin, imam GERB, tujek v grlu vseskozi.

Glede na vse napisano me sedaj zanima, če mi lahko nekdo vse to kar sem napisal razloži in mi pove kaj se da narediti, da se stanje spravi vsaj kolikor toliko v normalo ali da se ga pozdravi.

Vse kar me moti sem tukaj napisal, če je potrebno grem zopet k otorinolaringologu, ker to piskanje v ušesih in občutek zamašenosti ušes me bo čisto obnorelo.

Kako je vse to skupaj povezano s tem, da recimo, če želim zakričati se od mene ne sliši niti malo glasu saj ne morem sploh narediti krika in to že preko 15 let. Ne da bi ga hotel vendar me zanima zakaj to ne gre in če je povezano s tem. Naj omenim še, da imam gotsko nebo in nepravilen ugriz.

Najlepša hvala za razumevanje in odgovor in vso pomoč že vnaprej.

Po vseh pregledih, preiskavah in posegih, ki ste jih imeli je tako, po pošti, težko svetovati, kaj je mogoče še storiti. Nosne in ušesne težave so vedno povezane, la zakaj ne morete zakričati pa ne razumem.
Brez pregleda ne bo šlo, priporočam obisk pri ORL specialistu ,ki se ukvarja predvsem z nosom.

Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close