Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težave z nosom in sinusi

Težave z nosom in sinusi

Pozdravljeni,

Že nekaj let imam konstantne težave z občutkom polnega nosu. Ko ga skušam izpihniti ne izpihnem nič oziroma zelo pogosto trši prozoren sluz. Velikokrat se zgodi, da če pritiskam v notranji mešiček desnega očesa se sliši kot nekakšno cmokanje. Pogosto občutim na desni strani obraza kot neko blago topo bolečino od očesa do lica. Pred leti sem bila na pregledu nosne votline, kjer ni bilo opaziti nič posebnega, le blago vnetje sluznice. Dobila sem antibiotične kapljice a ni bilo nič boljše. Lani na magnetni resonanci glave, so ugotocili rahlo zamaknjen nosni pretin v levo. Lepo prosim za vaše mnenje, kaj bi to lahko bilo?
Naj povem, da je stvar postala že prav nadležna in moteča, ker pogosto smrkam in imam občutek zabasanega nosu pri korenu med očmi. (smrkelj izpihnem zelo zelo redko). Sluz pa skoraj vedno.

Že vnaprej hvala za odgovor.
Lep pozdrav

Spoštovani,

smrkelj in sluz sta eno in isto. Zamašenost nosu je posledica zadebeljene sluznice v nosu in nekoliko lahko tudi ukrivljenosti nosnega pretina. Čeprav niste oemnili, je možno, da ima vaš nosni pretin na desni strani kakšno špico oz. sluznični stik, ki bi lahko povzročal bolečino v predelu D lica in čela.

Cmokanje ob očesnem kotu na pritisk je normalno, saj je tam pod kožo solzna vrečka.

Potreben bo pregled pri ORL specialistu za endoskopijo nosu in pregled MRi slik.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close