Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija težave z mireno

težave z mireno

Pozdravljeni.

Ker se po forumih piše kako je mirena oh in sploh, bi rada posredovala svojo izkušnjo z mireno, ki pa je katastrofalna.
Naj povem, da sem jo imela vstavljeno skoraj 5 let in se borila z mnogimi težavami. Pri ginekologu sem bila vsaj 10x in vedno me je prepričal, da moje počutje ni povezano z mireno.
1. neredne krvavitve 6 mesecev, potem več nikoli nobene krvavitve
2. prsne bradavice sem imela vsa ta leta našpičene, boleče, trde
3. napihnjen trebuh in občutek, da moram dobiti M
4. boleče dojke
in najhuje: po 3 letih se mi je izsušila koža, ki me je tako srbela, da sem bila vsa spraskana in že depresivna.
A ginekolog si je še vedno trdil, da to ni od mirene.
Pred 14 dnevi sem jo končno dala odstraniti in sem bila 14 dni v groznem stanju (polivalo me je, dobila sem gromozanske mozolje, koža me je prav pekla). In zdaj se je z mene vlila kri, ki je delovala kot neka rešitev. V nekaj urah sem se počutila bolje. Po nekaj letih me prvič koža vsaj ne peče in nisem napeta.
Tako da mene nihče več ne prepriča, da te “mini” koncentracije hormonov ne morejo delat ogromnih težav. Meni so jih. Mogoče pa jih komu ne. Saj že v osnovi verjetno nimamo enake hormonske sestave in ginekologi bi to morali povedati. Ne pa, da se v javnosti “prodaja” ta mirena kot čudo stoletja. Pa če malo pobrskamo po tujini, stanje sploh ni rožnato.

New Report

Close