Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težave z mandlji?

Težave z mandlji?

Pozdravljeni!

Že vrsto let imam pogoste angine (4-6 letno, sicer zadnje leto sem zbolel samo enkrat). Takrat sem mislil, da gre za normalna stanja prehlada ali viroze (vedno se začne prvo z bolečinami v grlu in težkim požiranjem, potem pa se nadaljuje z vročino najvišjo do 39, zamašenim nosom, glavoboli in izkašljevanjem gnoja, ki je sprva krvav, nato rumen in na koncu bel). Potem pa sem enkrat informativno obiskal ORL specialista, ki mi je naznanil, da pogoste angine niso normalne, in da so lahko mandlji krivi za moje pogoste “viroze”. Nato sem se odločil, da jih bom odstranil, vendar se še nisem odpravil po napotnico in dokončno diagnozo. Sicer pa, ko sem zdrav, imam vedno zamašeno eno nosnico in pogosto izkašljujem beli gnoj, še posebej, ko je suh zrak, imam pa tudi težave z glasom, saj mi ves dan mutira, ko veliko govorim. Ko pa sem nekje v hribih, in ko je hladen zrak, me takoj preseka v grlu, začne me bolet v predelu mandljev in takoj začnem izkašljevat beli gnoj.

Kar pa se mi zadnje dni dogaja, me pa izjemno skrbi. Namreč, že nekaj noči se mi kar naenkrat pojavi težava z dihanjem, kot da se mi grlo naenkrat zoži, začnem težko dihat, pri dihanju mi v grlu piska in me žgečka, potem pa začnem na silo kašljat in se začne izločat beli gnoj. Dokler vsega gnoja ven ne izkašljam, se stanje ne izboljša.

Zanima me vaše mnenje, preden se zglasim pri svoji zdravnici, če bo potrebno. Ali gre za mandlje ali celo za kaj drugega?

Hvala za odgovor.

New Report

Close