težave z dlesni
pozdravljeni
imam sledečo težavo: najprej sem v začetku avgusta opazil v slini kri, le zjutraj, nekako sem predvideval da prihaja iz dlesni, saj sem tudi ob umivanju zob občasno zakrvavel. zanimivo, da je največ krvi bilo samo zjutraj ko sem se zbudil, pred umivanjem zob, po umivanju pa je bila slina čista… takrat nisem imel še nobenih težav z občutljivostjo zob, niti nisem opazil ničesar v ustih, nato sem to povedal svoji zobozdravnici prejšnji teden, svetovala mi je uporabo ustne vode decapinol. sedaj imam na enem zobu od zadaj (ravno v bližini tistega ki je bil tudi popravljan v sredo) zelo občutljive dlesni, z rdečim krvavim robom okrog zoba in nekoliko zatečeno vse skupaj, poleg tega čutim tudi bolečo bezgavko očitno od vnetja, zob si na tej strani sploh ne morem umivat saj preveč peče in takoj zakrvavi. sedaj pa ne vem kaj bi lahko bil razlog
1. je možno da je za to kriv decapinol?
2. je vnetje lahko povzročeno zaradi vrtanja in plombiranja tega zoba?
3. je možno da se je vse skupaj tako dolgo napovedovalo od avgusta in je sedaj izbruhnilo?
4. ali naj nadaljujem z decapinolom? če bi bil to razlog bi verjetno po celotnih ustih imel težave in ne samo na enem mestu?
Pozdravljeni,
Za svoj problem nisem našla primerne teme zato upam da to vprašanje tu ne bo “odveč”. Skratka imam problem z medzobnim žepkom med 7 in 8 spodaj desno. Tri osmice so mi morali kirurško odstraniti ker zobje niso imeli dovolj prostora. Zgoraj omenjene osmice torej ni.
Problem s tem medzobnim žepkom je, da je zelo nadležen in ko dam zobe skupaj me malo boli. Boli na vsake toliko časa. Trenutno je od zadnje bolečine minilo pol leta.Zaradi tega sem že bila pri svoji zobozdravnici vendar drugega kot vzdrževanje ustne higiene in uporabo zobne nitke ni svetovala. Letos sem zamenjala zobozdravnico, ki mi je svetovala uporabo ustne vode curaproks vendar baje ta ustna voda ni priporočljiva za vsakodnevno in večletno uporabo, mi je pa zelo pomagala. Kaj svetujete? Ali lahko obiščem kakšnega drugega zobozdravnika, ki bi mi to uredil? Ali obstaja ustna voda ki jo lahko uporabljaš ne da bi ti škodovala?
Hvala za odgovor ter lep pozdrav
Alenk
Pozdravljeni,
nisem prepričana,če sem čisto razumela kakšno je sedaj vaše stanje; osmica za to sedmico je ali ni? Lahko moti žep zaradi prisotnosti osmice. Sicer se lahko dlesen tudi kirurško preoblikuje. Težko tu pišem kaj resnično potrebujete, saj ne morem narediti kliničnega pregleda. Sicer povprašajte svojega zobozdravnika.
Srečno.