Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težave z dihanjem

Težave z dihanjem

pred dvema tednoma sem prebolela virusno bolezen (vročina, driska, bruhanje). Vendar od takrat dalje imam probleme z dihanjem. Težave se predvsem pojavijo zvečer, dokler ne zaspim, ter zjutraj. Nos imam zamašen in tudi diham težko, kot da bi imela polovico sapnika zaprtega. Vsakič, ko pogoltnem slino, moram paziti, kako jo pogoltnem, drugače si zamašim še drugo polovico. Skozi usta sicer lažje diham (čeprav so težave podobne, kot če bi dihala skozi nos), vendar me predvsem skrbi zaradi tega, ker sem v 21. tednu nosečnosti in ker to traja že več kot 1 teden.
Poleg tega me boli tudi kanal, ki poteka od ušesa do modrostnih zob (tam nekje). V bistvu me bolj žgečka. Samo uho me ne boli.

Jemljem zdravila Tegretol, Folacin ter železo (v obliki sirupa, žal ne vem imena).

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovana!

V nosečnosti, zaradi hormonskih sprememb” je nosna sluznica vedno bolj zadebeljena. Če pa je zraven še prehlad, potem to posebno moti dihanje in lahko traja dalj časa. Vse to je povezano z občutljivim žrelom … upajmo, da je zdaj že v redu.

LP: drIB.

New Report

Close