Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija težave z dihanjem

težave z dihanjem

Spoštovani,

Zaradi težav z dihanjem, bil sem na pregledu pri specialistu za uho, grlo, nos. Zdravnik mi je povedal da imam povečano kost v desni nosnici, in da bi bilo potrebno zmanjšati to kost operacijom. Operacij se zelo bojim. Prosim za pojasnilo, so možne kakšne komplikacije pri tej operaciji, ali posledice? Koliko časa traja okrevanje?
V pričakovanju odgovora, lepo Vas pozdravljam.

Pozdravljeni,

Že od rojstva imam težave z dihanjem. Zaradi teh težav sem bil na pregledu pri specijalistu za uho, grlo, nos. Zdravnik mi je povedal da imam povečano kost v desni nosnici, te da bi bila potrebna operacija, zmanjšati to kost.
Operacij se zelo bojim. Preden se odločim za operacijo, prosim za obrazložitev, je tovrstna operacija nevarna, in koliko časa je potrebno za okrevanje?

Vnaprej se zahvaljujem, in lepo pozdravljam

Vaša težava se uradno imenuje ‘kriva nosna pregrada’ ali ‘deviacija septi nasi’.
Gre za skrivljen hrustanec in/ali tudi kostni del nosne pregrade kar je največkrat prirojeno, lahko pa je tudi posledica poškodbe.
Poseg je zelo enostaven, saj gre za poseg v anatomskih plasteh – odmakne se sluznica z obeh strani pretina, poravna -izreže se krivina in postavi sluznica nazaj. Poseg traja približno pol ure v lokalni anesteziji in ni boleč. PO posegu je nos dva dni zamašen, kar je sicer zoprno, boleče pa tudi ne saj je potrebno jemati tudi zdravila proti bolečinam.
Učinek operacije je krasen: Polna pljuča zraka pri zaprtih ustih! Neželjenih posledic praktično ni, oz. so zelo redke.
Lp, dr. IF

MENE PA ZANIMA .ČE SE DA OPERIRATI IZKRIVLJEN HRUSTANEC,IN OBENEM, DA TI NAREDIJO KOREKCIJO NOSU -ZMANJŠANJE NOSU?HKRATI?

Spoštovana!

Ponavadi se da narediti obenem obe operaciji (ne pa vedno).

LP. drIB.

New Report

Close