Najdi forum

težave z bivšim odvisnikom

Tut jz spoznala lani odvisnika,prijazn čustven sam to ne morebit primeren partner….takoj sm ga skapirala ja če nebi bil odvisnik bi biu lahko uredu partner in zlahka bi ga ljubila in imela rada tko pa ni imelo smisla, me še pokliče itd jz ignoriram use ne želim stika….že tko je teško v življenju kaj šele če je partner djanki….sm mu rekla ko bo zdrau človek se naj javi prej nič itd kruto sam odvisniki so manipulatorji čustev….zato ohladi svoja čustva in beži stran moraš se imeti rada kajti on te zagotovo nima ….ti bi za njega naredila use on pa ene obične droge ne more opustit da bi te res ljubil….beži stran in to takoj!!! ne čakaj niti sekunde boš videla boš že prebolela in hvaležna mi boš za te besede …..zato imej se rada in takoj stran verjemi mi želim ti le dobro da se rešiš tega in zaživiš srečno življenje saj vidiš da te vedno znova izigra
srečno

Ja, odvisnik je človek ne vesoljec, mu skušam pomagati. In kaj je njegov odgovor, si vedela, kdo sem bil, bi prej mislila na to. Ta odgovor me je že nekajkrat skoraj vrgel na tla. Pa še vedno vztrajam, pa skušam dojeti zakaj.

Tale zgodba mi je še preveč znana. Dolga leta sem kadil travo,občasno pa konzumiral speed. Takrat sem imel punco in je bilo skoraj identično kot pri vama. Govoril sem ji raznorazne laži, kako se bom spremenil in bla bla, samo da bi se ga lahko znova in znova zadel. Rees je bilo grdo in umazano iz moje strani, ampak je vztrajala z mano,čeprav vrjetno ni imela več veliko zaupanja vame.
Hvalabogu da si se naučila prepoznat zadetega človeka in takoj opaziš, če se ti je spet zlagal.

Vedi, da tvojemu fantu ne bodo pomagali samo ultimati, saj mora do rešitve tega problema priti sam. Spoznat mora kaj s svojimi dejanji povzroča sebi in ljudem okoli sebe (če bi jaz takrat vedel kar vem zdaj oz. če bi vedel koliko slabega sem s tem povzročil sebi in ljudem okoli sebe, bi šel za nekaj časa v čisto izolacijo od ljudi in bi bil tam dokler nebi spremenil svoje miselnosti, našel večjega smisla v življenju kot je kajenje. Zatekanje k drogam je po mojem mnenju samo vrh ledene gore, globoko v sebi je pa odvisnik po vsej verjetnosti razočaran in žalosten pa se tega sploh ne zaveda. Meni so se nonstop dogajale slabe reči zaradi trave in zaradi tega sem kadil – sklenjen krog. Ko bo enkrat sam pri sebi prišel do tega in še veliko drugih spoznanj, ki bojo sledile temu, ga živa gora ne bo več prepričala v droge. Do takrat bo pa še naprej manipuliral in manipuliral s tabo in te prepričeval da se je spremenil..

Sam sem moral priti v brezizhodno situacijo, da sem sploh začel gledati proti rešitvi (on sedaj v svoji zadetosti kajenja ne doživlja kot problema). Vsedita se pa se pogovorta. Predlagaj mu da začne brati kakšne življenjske knjige, ki mu bodo odprla nova prostranstva v razmišljanju in doživljanju sveta okoli samega sebe. Tvoj fant rabi samo razsvetljenje in zavedanje, da je kajenje velik problem pri njemu.

Vso srečo!

My2cents lepo si to napisal. Ma kaj vse jaz morem preposlušat, da sem jest šibka osebnost, da me vse prizadene. Hmm glede nato, da on more kadit travo, pa se ga zadevat, mislim, da je on šibka osebnost, da ne more brez tega. Da njemu tud more v glavi mal dogajat, pa ne vem še kaj, da drugi tud kadijo. Če verjameš ali ne, saj ne vem jaz več normalno razmišljat, res ne. Če bi vse naštevala, kaj sem že vse mogla požret, pa prenest, da sem se občasno zlomila in jokala kot mali otrok, pa mi nikoli ni padlo na pamet, da bi se zaradi problemov, ki jih imam zadela( tega nikoli nisem počela), napila ali pa še kaj hujšega. Ni mi do tega, ker hočem reševat probleme prištevna in biti to, kar sem.
Ja glede knjig, veš kaj on meni govori naj berem prav te knjige. Sem prebrala že knjige o odvisnikih, da sem malce bol dojela, kako razmišljajo in kaj se jim dogaja. Vse delam, samo da bi nama bilo lepo.Včasih razmišljam, da mogoče mu odgovarja ta način življenja, da je zadet, da ne more brez tega, res več ne vem, no. Samo, da mu omenim, pa ga prosim, naj neha kadit, pa je že ogenj v strehi. Bojim se, da bo spet šel predaleč, samo to me je strah.

Nekateri so pač zelo radi zamorjeni. In taka si ti, no_one. Mislim, da ne boš upoštevala nobenega nasveta, ker ti je všeč biti zamorjena in tu iščeš samo pozornost in nekoga, ki ti bo potrdil, da ravnaš prav, ko se obnašaš melanholično. Vztrajati pri nekom, ki ti ne daje nič dobrega je enostavno trapasto. Ali pa naravna selekcija, kakor pogledaš. Kar bodi pri njim še 10 let in zamudi priložnost za družino, otroke…

Uff niti malo nisem zamorjena. Mogoče le nisem dovolj močna, da bi mu rekla, da ne morem več tako naprej. Ne privoščim nikomur, da bi bil v moji koži. Ko ne vem, če manipulira z mano, ali je tako dober igralec, ne vem no. Imaš pa prav sama sem si kriva..

Wau, že dolgo časa iščem pomoč in čisto slučajno naletim na temo, ko ne iščem. Imam podobno situacijo kot marsikatera med vami. Moj fant ima probleme z drogo že več kot 20let. Na zdravljenju v komuni je bil že 3x (kar znaša 6 let njegovega življenja), večkrat se je odvajal tudi sam in vedno znova zapadel. Ko sem ga spoznala, mi je povedal svojo zgodbo, njegova takrat “nekdanja” odvisnost me ni motila. Mesece kasneje je zabredel in to z metadonom. Šel je na metadonski program in se kvazi “odvajal” od metadona, absurdno. Kasneje je metadon kombiniral tudi z heroinom, ko si ga je seveda lahko privoščil. Kljub temu, da je bil na točki, ko sem obupala in rekla, da je boljše, da grem, se mu je uspelo pobrati. Toda čez pol leta je ponovno pričel z zlorabo drog, od trave, tablet (oxycotina ipd.) do heroina. Za tri mesce mi ga je uspelo “rešiti” droge, ker sem kupila letalsko karto in tako sva odšla na drugi konec sveta, kjer droge ni bilo tako “lahko” dobiti, kakor pri nas. Ko sva se vrnila je ponovno zabredel, sedaj to traja že mesece. Ima obdobja, ko je clean in obdobja, ko se bojim, da ga bom našla mrtvega. Resno razmišljam o temu, da bi odšla, vendar mi je težko. Vrjetno si mislite, ah ta punca se nima rada, ne ceni življenja ipd. NE, ne gre za to. Gre za to, da nima zaradi svoje pretekle-sedanjosti nobenega več, ki bi mu stal ob strani. Vsak je odšel. Težko in sebično se mi zdi pustiti ga samega, ker vem, da bo to pomenilo konec zanj. Toda na drugi strani pa razmišljam, ali ne bi ravno moj dokončno prekinjen stik z njim zanj pomenil novega začetka. Zelo težko s komerkoli razpravljam o tem. O tem govorim le z njegovimi nekdanjimi prijatelji, ki vedo zanj… Nekateri med njimi so bivši odvisniki od take ali drugačne droge… Oni ne presojajo tega na enak način kot ljudje, ki od drog niso bili zasvojeni. Drugače povedano nimajo me za eno “NORO BEJBO, KI NIMA RAZJASNJENIH STVARI”. Skratka, fant (če mu še lahko tako pravim, kaj ti zadnje čase je bolj rastlina, spi-hodi v službo-se drogira), ima prvič v življenju redno službo in pravi, da bi bile zanj stvari dosti lažje, če je ne bi mel (lažje bi se skriziral), zato zavrača odhod v komuno ali kakršnokoli obliko zdravljenja (“kvazizdravljenja!”), pri katerem mora biti odsoten od službe. Vem, da pride pri njemu v poštev le “zdravljenje” z metadonom oziroma odlašanje abstinečne krize. Ne vem, kaj bo naredil, vem pa da se zaveda, da to kar počne ni v redu in da stvari tako ne bodo šle dalje. Večkrat tudi pove, da ne ve, kako lahko sploh ustrajam zraven njega po vsem, kar mi je naredil oziroma kar sam sebi dela. Jaz vem, da mu ne morem pomagat, da mora sam najti pot, vendar mu želim stat ob strani. Po drugi strani me pa to razžira… čas teče in ne zaznam nobenih rezultatov. Ne vem več točno, kako naj se odločim oziroma kaj naj naredim v situaciji, v kateri sem. Njegovi “prijatelji” mi pravijo, da kakorkoli obrnem, je njegovo početje sebično in nepravično do mene. S tem se strinjam, vendar mi to še zmeraj ne da odgovora na to, kar iščem…

Jaoo, punca kaj naj ti rečem, da si močna osebnost. Saj tudi jaz razmišljam isto, da, če ga pustim, bo zabredel še globlje in se popolnoma zgubil. Nekateri mi pravijo, da lahko počnem karkoli, ampak fant se mora sam zavedati, da to ni za njega in sam pri sebi razčistiti stvari. In ve, da imajo prav.. ne vem, kako se počutiš ti weekend, ampak jest sem totalnem shitu, v službi razmišljam samo o tem. Pa še dobro, da imam službo, da zmes probam pozabit.

lahko bi obstajala kaka skupina za dekleta,žene odvisnikov

sam se mora odločita za korak naprej.se pravi zdravljenje in ostati čist. sam. ti mu stoj ob trsani ker te rabi.bolj kot si misliš

in iskreno ne poslušaj druge kar se tiče tako pomembnih odločitev.

NO ONE, dobra si, svaka ti cast.morda tudi zato ker ne vidis demonov, ki preze nate. Povej mi na kak nacin mu stojis ob stani, ker imam obcutek da te jemlje samo po sebi umnevno kar je huje kot karkoli. Morda nisem dobro precitala, oprosti, a samo kadi ali jemlje se kaj drugega? Sama(pa tudi fant, itak, se najdemo, prav zavohamo se) sem odvisna od metadona. Bila sem na DTO pa sem predcasno nehala, ker nisem mogla biti dovolj resna, poleg tega pa tudi ce bi vem, da nikakor in sploh ne bi uspela. Ker je bila odlociev da se spucam mamina. Če odlocitev temelji na prosnjah ali celo ukazih drugih ljudi JE VSE OBSOJENO NA PROPAD.Dosedaj sem se vedno nestabilna, neodlocena, smilim se sama sebi, edino kar je sem skrena in to jke marskikomu cudno. Zavedam se, ampak cez to bom mogla sama, sama in sama.Vem, da ti nisem pomagala v svojem pisanju, ampak sem samo vrgla s sebe kar me najbolj mori/boli.
Vso sreco ti zelim, glede na to,da je preteko ze mnogo casa, se je nekaj zgodilo, upam tisto kar si zelela.

New Report

Close