Najdi forum

Težave v spolnosti

Spoštovani,
z možem imava že nekaj časa težave v spolnosti, ki jih ne znava razrešiti. Stara sva 27 in 29 let, živiva na območju Ljubljane. V začetku odnosa, pred štirimi leti, je bilo najino spolno življenje prekrasno, pravzaprav naju je ravno spolnost usodno povezala, po približno enem letu, ko sva že živela skupaj, pa so se pričele težave. Sprva le občasne in dokaj nedolžne, kot je prehitra ejakulacija ali delna erekcija, zaradi česar se nisva vznemirjala, saj sva se zavedala, da se to včasih dogaja večini parov, najin odnos na drugih področjih pa je zares lep in izpolnjujoč, in tudi glede spolnosti se sicer nisva mogla pritoževati. Nato pa so se težave, z občasnimi izboljšanji, ki pa so se vedno izkazala za varljiva, le še množile, kar je postopoma privedlo do sedanje, nevzdržne situacije, ko praktično ne najdeva več telesnega stika. Večkrat se poskušava o tem pogovoriti, vedno na mojo iniciativo, vendar pa pri tem moj mož doživlja nekakšno blokado; sploh ni sposoben o tem razmišljati in govoriti, čeprav se zaveda, da gre za resen problem, in ga želi odpraviti. Do sedaj ni v tej smeri storil nič konkretnega, kljub temu, da sem poskušala na vse mogoče načine (pogovori, knjige, različne posredne in neposredne vzpodbude…). Sama mu ne morem (in tudi nočem!) biti psihiater, saj sem pri stvari osebno prizadeta, kot žena in kot ženska; iz dekleta, ki je v spolnosti uživalo, se spreminjam v otrplo, neodzivno, zamerljivo ¨’ksantipo’. Tako ne gre več naprej. Zelo se imava rada, vendar pa čutim, da se ta problem razrašča tudi na druga področja, zato ne morem več čakati, da se bodo stvari uredile le s pogovori in mojimi brezplodnimi prizadevanji. S tem se strinja tudi mož. Najin odnos želiva rešiti, dokler se imava še dovolj rada in sva tega sposobna. Prišla sva do spoznanja, da potrebujeva takojšnjo strokovno psihiatrično pomoč, vendar ne veva, kam se lahko obrneva. Nama lahko pomagate s konkretnim odgovorom, kje nudijo takšno pomoč, po možnosti v Ljubljani, in kakšna je pot do nje? Za odgovor se najlepše zahvaljujeva.

Spoštovana Žena,
ambulanta za spolne motnje deluje na Psihiatrični kliniki v ljubljani Studenec 48

New Report

Close