Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija težave v prsnem košu

težave v prsnem košu

Pozdravljeni!
že nekaj časa imam težave v prsnem košu, od groznega tiščanja, do bolečih prsnih mišic, do trzanja, neenakomernega bitja, bolečina oz. neprijeten občutek je najbolj izrazit na desni strani leve prsi, tam kjer leži srce.imam tudi visok tlak, zato jemlem coryol. imam še kup drugih zdr.težav. ali je možno, da je kaj na srcu, kljub temu da sem stara 23 let, da sem imela ultrazvok pred mesci in je bil uredu? so lahko tablete? boli me tudi v hrbtenici, je mogoče to? ali bi lahko bila vsemu kriva ščitnica? rada bi se že enkrat pomirila, da ni srce, ker so me v nekem diagnostičnem centru prestrašili, da imam angino pektoris, da sem prebolela miokarditis,itd…sicer se ta ne priznava. kako sploh izgledajo simptomi, če imaš res težave z srcem? živce prosim izključite…tudi stres…
najlepša hvala

Napisali ste, da je bil izvid UZ pregleda srca pred nekaj meseci normalen. Ker niste v zadnjem času preboleli nobene hujše bolezni z vročino, se nagibam k mnenju, da je stanje srca tako kot je bilo ob UZ pregledu.

Glede na vašo mladost, zelo dvomim, da bolehate za angino pektoris. Ni pa izključeno, da ste ob zadnjem virusnem vnetju (kdaj je bilo?) zboleli za miokarditisom, ki se morda še ni pozdravil. Zdravil za zdravljenje miokarditisa, žal, še nimamo. Bolnikom svetujemo, da se izognejo telesnim naporom.

Izgleda, da imate še vedno neredno bitje srca, kljub jemanju zdravil. Ali imate visok krvni tlak v družini? Morebitno prizadetost ščitnice izključimo ali potrdimo s pregledom krvi. Opravite ga čimprej.

Iz vsebine vašega posta sklepam, da je, vsaj deloma, vzrok za vaše težave, stresno stanje. Ali se gibate dovolj? Kadite? Morda bi bilo koristno zdravljenje z blagimi pomirjevali (Persen?).

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Če je CRP in troponin T ok potem je miokarditis že mimo?

Zelo verjetno je akutna faza miokarditisa že mimo, če je miokarditis sploh bil. Po akutnem miokarditisu lahko traja rekonvalescenca več tednov in v tej dobi je boljše, če se bolnik telesno čim manj obremeni.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close