Tezave v nosecnosti
Pozdravljeni,
v petek sem imela pregled po zanositvi v IVF, takrat naj bi bila v 7 tednu (15. julij prenos 5 dnevnega zarodka). Ginekolog je na UZ videl gestacijsko vrečko in rumenjakov mehurček in ocenil nosečnost na 5tednov in 4 dni, zraven je videl hematom cca 18x14mm.
Vzel mi je tudi bris.
Od pregleda naprej na wcju vedno obrišem rjavo kri, včasih temno rdečo. Na vložek ne pride oz. včasih pikica ali dve.
Napisal mi je napotnico za urgenco, če pride do krvavitve
Pregled imam v petek, ali je zaradi krvi potrebno prej na pregled?
Kaj lahko pričakujem?
Najlepša hvala za odgovor in lep dan želim
Spoštovani,
tako težko mi je komentirati takšne obravnave. Reeees! Ker niso vredne naziva “strokovne”, saj praviloma iz zdrave nosečnice umetno delajo bolnico. Če ženska ne krvavi že pred pregledom, ni razloga za hematom in tisto, kar je vaš G. domnevno videl skoraj zanesljivo ni hematom. Možno je, da gre za prve znake vidne ločene amnijske membrane od horijske in vmes se seveda naredi anehogen prostor s tekočino (ekstraembrionalni celom) ker se ti dve membrani združita pogosto šele po 16. tednu, v večini primerih pa nekje do 13. tedna. Krvavitev, ki jo od pregleda dalje omenjate pa je zelo verjetno od jemanja brisa.
In nenazadnje, četudi bi bilo vse res, vam na nobeni urgenci sveta ne morejo nič pomagati, ker v tem obdobju nosečnosti lahko v najboljšem primeru zgolj ustvarjamo vtis, da nekaj zdravimo, dejansko pa ni zdravila za preprečitev splava, če vam je namenjen.
Pozdravljeni,
Danes sem imela kontrolni pregled , ginekolog mi je pogledal maternicni vrat samo v spekulih rekel, da je zaprt in stanjsan, ultrazvocno me ni gledal, naredila sva se ctg, ki ni pokazal nekih odstopanj zaenkrat pravi, da je vse “mirno”. Mene pa ves cas crvici kot pri menstruaciji.
Zanima pa me. Kaj lahko vzamem proti tem krckom, saj je spazmex lih tako k bi pojedla mentos bonbon?
Ali lahko mirno hodim okrog glede na stanje?bi s tem lahko pospesila porod?, ali je boljse ds pocivam?
Kakrsnkoli nasvet bo vec kot dobrodosel. Smo pa danes 34/4.
Lep pozdrav
Spoštovani,
nehajte se vendar že mučiti in maltretirati. Prepustite se vsaj teh nekaj zadnjih tednov nosečnosti. Prav vseeno je, kaj počnete, ker otrok tudi če se rodi ta hip ni več ogrožen. Seveda počnite, kar vam je v sprostitev in zabavo. Zdravil ne potrebujete nobenih.
Spoštovani,
Zahvaljujem se vam za odgovor. Hvala, da se tako zavzemate za nasa vprasanja. Cenim/o.
Danes sem bila spet na pregledu, naj bi bila noseca 8t in 2 dni – glede na izracun vstavite zamrzjencka.
Po enem tedmu, se se vedno vidi samo GV in rumenjakov mehurcek. Ampak sedaj je ocenjena velikost na 6t 4d – naj bi zrastlo za en teden..
Ali je mozno, da se plod se vedno pojavi?
Glede na to da GV raste – sedaj je 17mm.
Hvala zanodgovor, lep vecer zelim
Hm?… težko rečem. Vsekakor velja počakati še 1 teden, ko pa se bo moralo videti tudi plodov srčni utrip. Praviloma se ga namreč vidi že pri 6 tednih + 3 do 4 dni.
Spoštovani,
Hvala za vaš odgovor.
Očitno še ni konec čakanja.
Danes sem bila na pregledu.
Beta je bila merjena v petek =12333 in danes v ponedeljek = 13226.
Novost tega pregleda, da so po novem videli 2 rumenjakova mehurčka. Morda en mini plod, vendar ni bilo zaznati utripa.
Spet so me naročili v petek, da zmerimo beto in pregledamo stanje.
Verjamem, da je zelo mala verjetnost pozitivnega izida, na kar sem bila opozorjena.
Ali je vseeno možno, da se zaradi 2 rumenjakov, tako počasi razvijata in je mala krvavitev, ko se obrišem prisotna, ker en odmira?
Kaj lahko pričakujem?
Hvala za vaš odgovor,
lep večer želim.
Spoštovani,
pričakujete lahko 2 možni stanji: da bo v petek prisoten srčni utrip ali da tudi v petek ne bo utripa. V prvem primeru se bo nosečnost nadaljevala, v drugem pa vas bodo poslali na prekinitev. Kaj se bo uresničilo pa ne morem predvideti.
če vam antacidi (Rupurut) ne pomaga, vam lahko predpišejo tudi Nolpazo 40mg. Vzame se 1x dnevno
Spostovani,
Rada bi se vam zahvalila za vse odgovore tekom nosecnosti, teden dni nazaj sem rodila zdravega fantka v 39. tednu porod je bil sprozen zaradi zacetne preklampsije, kljub dvojni maternici in zapletom med porodom se je fantic rodil vaginalno.
Tako da bi se vam se enkrat zahvalila, saj ste mi prihranili marsikateri obisk pri ginekologu.
Lep pozdrav