Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija težave ušesa, grlo

težave ušesa, grlo

Spoštovani,

prosim za vaš pogled/mnenje na situacijo, ki se mi dogaja v zadnjem času.
Stara sem 41 let in večinoma zdrava. Če so kakšne zdravstvene težave, so to obolenja dihal, žrela.
Letos spomladi sem imela vnetje sinusov, pred 14 dnevi pa me je začelo boleti eno uho (občutek kljuvanja znotraj ušesa) Zdravnica mi je predpisala kaplice Tobrex, ki niso pomagale, nato sem jemala še oralne antibiotike Klimicin. Po nekaj dneh se je bolečina zmanjšala, vendar še vedno je ostal čuden občutek občasnega kljuvanja v ušesu. Zdravnica ni nič posebnega videla, dopuščala je pa možnost, da je v ušesu kakšen herpes ali kaj takega. Po jemanju antibiotikov se mi je vnelo še žrelo.in začela sem kašljati. Zdravnica spet ni ugotovila nič posebnega. Zdaj kašljam že 14 dni in imam rumeno-zelenkast izmeček v majhnih koščkih. Od včeraj mi je nabreklo še nebo na desni strani ob zobeh. Vročine nimam.
Vrat imam bolj trd in na desni strani občutek zategnjenosti…Kaj se mi po vašem dogaja in kaj lahko naredim?
Hvala za vaš odgovor, P.U.

S tem odgovorom sem nekoliko pozen, verjetbno so se vaše težave že unesle. V takih primerih priporočam predvsem imunizacijo, proti bakterijam z Bronchomunalom, proti virusom pa s cepljenjem proti gripi. Posvetujte se z vašo zdravnico. Pri vnetjih v nosu in žrelu ne pozabite tudi na kapljice za nos.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Pozdravljeni

med tem časom se mi je stanje še poslabšalo, saj imam pogoste omotice in občutek izgube zavesti. Nevrološke preiskave so ok, kri ok, pri RTG so mi ugotovili maksilarni sinusitis na eni strani. Dobila sem amoksiklav za 10 dni in kortikosteroide za nos. Zanima me, kako bom vedela, da mi je anitibiotik pomagal pri sinusitisu- ali bom šla ponovno na slikanje? Specialistka me je naročila še na testiranje z vodo čez 1 mesec. Brala sem, da so pri sinusitisu najbolj uspešne terapije z akupunkturo? Ali vi to podpirate oz.imate kakšne izkušnje pacientov?
Hvala, lp

Za omotice in motnje ravnotežja je pomembna predvsem preiskava ravnotežja (z vodo, ki jo omenjate). Počakajte na izvid.
Glede zdravljenja sinusitisa z akupunkturo pa nimam izkušenj. vsekakor bi se morala po ozdravitvi bolje počutiti.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close